4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sondaj kuyuları tartışması

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova Belediye Meclisi üyesi adayı Jeoloji Mühendisi Aytaç Bilgen, AK Parti adayı Mehmet Ali Bilici’nin seçim için bastırdığı broşürün 1. satırında “Adana’ya yeni sondaj kuyuları açacağım” sözünü hayretle karşıladığını söyledi.

Bilgen, yaptığı açıklamada, yıllarca kuyu suyuna mahkum olan Adana halkının amip hastalığıyla boğuştuğunu, sağlıklı Çatalan İçme Suyu ile bu hastalıktan kurtulduğunu belirtti.

Çatan İçme Suyu devreye girmeden önce Adana’nın içme suyunun sağlıksız 150 kuyudan karşılandığını kaydeden Bilgen, “Hatırlayınız; kuyu suyu kullanan Adana halkı, amip hastalığından kırılıyordu. Biteral ilacı bakkallarda dahi satılıyordu. Çatalan İçme Suyu ile birlikte bu hastalık ta ortadan kalktı. Türkiye’nin büyükşehirleri susuzluktan kavrulurken, mühendislik harikası sistemle Adana Halkı yazın soğuk, kışın ise ılık sağlıklı suyu içebilmektedir.

Türkiye’nin en rasyonel projesi olan Çatalan İçme Suyu, tesislerde yapılan fabrika ile şişelenerek Avrupa ve Arap ülkelerine satılacak noktaya gelmiştir. Buradan elde edilecek gelirle de, yeni otobüsler alınacak, yeni ekmek fabrikaları yapılacak. Hal böyleyken AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Bilici’nin, “Adana’ya yeni sondaj kuyuları açacağım” demesini hayretle karşılıyorum. Kendisi bilmiyorsa, yanında bilen birileri de mi yok?” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?