2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sönmez'in uluslararası başarısı

SÖNMEZ'İN ULUSLARARASI BAŞARISI

Gençlere hizmet amaçlı faaliyet yürüten Uluslararası İnteract Bölge Temsilciliği'ne (İBT) Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi Eray Kaan Sönmez seçildi.

Adana, Çukurova, Ankara Başkent, Ankara Bahçelievler, Ankara Kavaklıdere, Ankara Kızılay, Antakya Defne, Antalya Olimpos, Eskişehir Anadolu, İskenderun, Karadeniz Ereğli, Mersin, Mersin Akdeniz, Samsun, Samsun 19 Mayıs İnteract Kulüpleri ile Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Tacikistan'da faaliyette bulunan tüm interact kulüplerinin çatısı konumundaki 2430. Bölge Temsilciliği'ne seçilen Sönmez, "Toplumları geliştirelim, kıtaları birleştirelim" sloganı ile yola çıktıklarını belirtti.

2430. Bölge'nin 2011-2012 dönem temsilciliğini yürütecek olan Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi 17 yaşındaki Eray Kaan Sönmez, Adana İnteract Kulübü'nün de dönem başkanlığını yapıyor.

Adana İnteract Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Aktı, Sayman Hakan Alp Sahiller ve Kulüp Sekreteri Berke Canatar ile bir araya gelen Sönmez, kendisini başkanlığa layık gören 2430. bölgenin bine yakın üyesine teşekkür etti.

18 yaş altındaki gençlerin gönüllü birer yardım meleği olmasını ve gençlerin sorumluluk duygusunu geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Sönmez, "12-18 yaş aralığındaki genç arkadaşlarımızı çevrelerini geliştirip geleceğe hazırlamak için yola çıktık" dedi.

Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sönmez, her yıl bir köy okuluna çeşitli yardımlar gerçekleştirdiklerini, her dönem farklı yardım projeleri geliştirdiklerini söyledi. Okulların boya-badana işlerinden kütüphanesine varana kadar tüm eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını kaydeden Sönmez, özellikle lösemili çocukların mutlu anlar yaşamasına da ön ayak olduklarına işaret etti. Kitap kampanyası ve kalem satışından elde ettikleri gelirle lösemili çocuklara çeşitli hediyeler aldıklarını belirten Sönmez, durumu iyi olmayan öğrenciler için hazırladıkları projeyle Anadolu gezisi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 11:16:00
Güncelleme :12 Haziran 2011 Pazar 18:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?