29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Sopalı cinayete 5 yıl hapis

ADANA’da böbrek hastalığı nedeniyle tedavi gören ve babasından böbrek nakledilmesine 10 gün kala dövülerek öldürüldüğü iddia edilen orman işçisi 30 yaşındaki Mesut Kurtul’un 3 katil zanlısından biri 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2 zanlı ise beraat etti.

Bahçeşehir Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki Nejdet Kurtul, kardeşi Mesut ile birlikte 27 Ocak 2006’da otomobil satışı nedeniyle 500 YTL alacaklı olduğu akrabası 36 yaşındaki Serdal Atanar’ın yanına gitti. İddiaya göre Atanar, borcu kalmadığını öne sürünce kavga çıktı. Kavgada, yumruk ve sopa darbeleriyle ağır yaralanan Mesut Kurtul, götürüldüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde 5 gün sonra yaşamını yitirdi.

Böbrek hastası olan ve babasının böbreğinin nakledilmesine 10 gün kala öldürülen 2 çocuk babası Kurtul’un katil zanlıları tutuklu Serdal Atanar ile tutuksuz 20 yaşındaki Gökhan Özdemir ve 25 yaşındaki Veli Köse yargılandıkları Adana 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Atanar son savunmasında, ölen Mesut’la ağabeyi Nejdet Kurtul arasında borç-alacak yüzünden kavga çıktığını belirterek, “Birkaç kişi gelip beni tekme tokat dövdüler” dedi. Köse ile Özdemir de kavgayı ayırdıklarını iddia etti.

Öldürülen Kurtul’un ağabeyi Nejdet ise, kardeşinin demir ve sopalarla kafasına vurularak öldürüldüğünü iddia ederek, “Kardeşim diyaliz hastasıydı. Öldürülmeseydi 10 Şubat 2006’da babam İmirza’nın böbreği nakledilecekti” dedi. Mahkeme heyeti, Serdal Atanar’ı ‘kasten yaralayarak ölüme neden olmak’ suçundan 5 yıl hapis cezasına mahkum etti. Tutuksuz sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etti.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 13:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?