4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sosyal Hizmetlerden Gençlik Haftası

Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Adana Çocuk Sitesi, 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu Müdürlükleri tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Gençlik Haftası düzenlenerek, sosyal sportif ve kültürel etkinlikler yapıldı.

Etkinlikler Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu ve Adana Çocuk Sitesi'nin Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda tiyatro gösterisiyle başladı. Daha sonra Adana Mavi Sürmeli Oteli'nde resim sergisi açıldı. 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin yapmış olduğu resimlerin yer aldığı sergi, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Sosyal Hizmetler Müdürdü Fazlı Doğanç, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın katıldığı sergi de çocuklar birbirinden güzel resimlerini sergiledi.

Hafta kapsamında Adana Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Eğitim Parkı'nın bahçesinde masa tenisi turnuvası yapıldı. Gençlik Haftası programı çerçevesinde 23 Mayıs Cumartesi günü Yüreğir Nehir Halı Sahasında, Futbol Turnuvası düzenlendi. Oldukça çekişmeli geçen futbol turnuvasına Adana Çocuk Sitesi, 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi, Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu ve Atık Toplayıcılar Derneği Çocukları katıldı.

Turnuva sonunda 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi çocukları takım halinde birinci olurken, Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu ikinci, Adana Atık Toplayıcılar Derneği ise turnuva üçüncüsü oldu.Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Fazlı Doğanç ve diğer yetkililer dereceye giren takımlara kupalarını verdi.

Gençlik Haftası'nın son etkinliği ise Sarıçam piknik alanında yapılan gençlik şöleni oldu. Şölene Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Adana Polis Okulu Müdürü, Mahmut Çakır ve organizasyonu gerçekleştiren Adana Çocuk Sitesi Müdürü Gülay Yılmaz, 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürdü Ali Kinik ve Seyhan Belediyesi Yetiştirme Yurdu Müdürü Kamil Ünlü katıldı.

Yaklaşık 450 kişini katıldığı gençlik şöleninde Adana Polis Okulu öğrencileri de bir konser verdi. Etkinliğe katılan çocuklar arasında yoğurt yeme, halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma gibi yarışmalar yapıldı.

Etkinlik müzik, eğlence programı ve uçurtma etkinliğiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 10:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?