4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Soygun parasıyla vur patlasın çal oynası

Adana'da, zengin işadamlarına ait evleri soyan hırsızlık çetesi elemanlarının, vurgun sonrası barda kutlama yaptıkları ortaya çıktı. Zanlıların, çaldıkları ziynet eşyalarını satarak barda eğlendikleri ve eğlencelerini de çaldıkları fotoğraf makinesi ile görüntüledikleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 10 Şubat 2009 tarihinde merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi 630063 Sokak'taki Adil Özgiray Apartmanı'nda ikamet eden benzin istasyonu sahibi Osman K.'ya ait evin çelik kapıları kırılarak, içerisinde 2 kilo altın, 15 bin dolar değerinde inci, 10 bin dolar ve bin 500 TL bulunan çelik kasa çalındı.

Olayı araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kasayı boş bir arazide oksijen kaynağıyla açılmış halde buldu. Araştırmalarını genişleten polis, zanlıların hırsızlık yapmak amacıyla kiraladıkları otomobil ile kaçtıklarını tespit etti. İncelemelerini bu doğrultuda sürdüren ekipler, zanlılardan Fehim A.'yı (33), Şakirpaşa Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenleyerek yakaladı. Bu sırada polise mukavemette bulunan zanlının kardeşleri M.A. (35) ile A.T.A. da (27) gözaltına alındı.

Polis, Fehim A.'nın ifadesi doğrultusunda çetenin diğer elamanları olduğu tespit edilen Bülent G. (34), Kadir K. (31) ile kardeşi Kayhan K.'yı da yakalayarak gözaltına aldı.

Yakalanan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, daha önce bir evden çalınan fotoğraf makinesinde, zanlıların ziynet eşyalarını sattıktan sonra barda yaptıkları eğlencelere ait görüntüler ele geçirildi. Zanlıların, vurgun sonrası barda alkol alarak kızlarla eğlendikleri ortaya çıktı.

Evlerde yapılan aramalarda ayrıca; çok sayıda ziynet eşyası, 6 bin 500 TL, 10 bin dolar, 4 bin euro ile 2008 yılı Aralık ayında çalınan ve boş bir arazide terk edilmiş olarak bulunan arabanın yedek anahtarı ele geçirildi.

Ayrıca, çetenin lideri olduğu belirtilen M.T.'nin arandığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 11:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?