3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Soygun tatbikatı gerçeğini aratmadı!

Adana'da, bir akaryakıt istasyonunun çalışanlarını uzun namlulu silahlarla yaralayıp, kasadaki parayı aldıktan sonra otomobille kaçan 3 soyguncunun yakalanmasını konu alan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Haber Merkezi", telsizlerden "İstasyonlarımız, bu bir tatbikattır" uyarısı yaptıktan sonra, "Yaklaşık 5 dakika önce Cevat Yurdakul Caddesi üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna gelen silahlı 3 kişi çalışanları uzun namlulu silahlarla yaralayıp, kasadaki parayı alarak 01 TE 241 plakalı otomobille kaçtı" şeklinde anons yaptı.

Bu anons üzerine tatbikatın başladığını anlayan ekipler, takip ettikleri görevleri yarıda bırakak, silahlı soyguna yoğunlaştı. Olay yerine en yakın polis ekibinin, akaryakıt istasyonuna ulaştığını ve yaralıların olduğunu bildirmesinden sonra, kaçan otomobilin plakasını ve gidiş istikametini duyurdu. Soyguncu rolündeki sivil polislerin kullandığı otomobilin Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'na girerek Kozan Yolu istikametine doğru kaçtığının bildirilmesi üzerine harekete geçen ekipler, Dadaloğlu Kavşağı'nı trafiğe kapatıp, uzun namlulu silahlarla çevre güvenliğini alarak beklemeye başladı.

Bu sırada silahlı soyguncuların kullandığı otomobil ve peşindeki resmi polis ekibi kavşağa girdi. Aniden zanlıların kullandığı otomobilin önünü kesen ekip otosu, silahlı soyguncuların hareket alanını kapatırken, kavşakta bekleyenler de üzerine çullandı. Bir anda üzerlerine çevrilen onlarca namlu karşısında ne yapacağını şaşıran silahlı soyguncular, yere yatırılıp kelepçelendi. Aracın durdurulması ve soyguncu rolündeki polislerin kelepçelenip etkisiz hale getirilerek ekip otosuna bindirilmesi toplam 10 saniye sürdü.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 10:06:54
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 10:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?