30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Soyguncu kayıp, kuyumcu sanık

ADANA'da, maske takıp çifte silahla işyerini soymaya kalkışan zanlıyı tabancasıyla ateş ederek yakalamaya çalışan kuyumcu 43 yaşındaki Ramazan Tekdağ hakkında, ‘silahla ateş ederek panik yaratmak’ suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakkında açılan karar üzerine şoke olan kuyumcu Tekdağ, “Soyguncu kayıp, ben sanık oldum, bu ne biçim iş?” diyerek tepki gösterdi.


1 Şubat Perşembe günü, Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki Tekdağ Kuyumculuk'a gelen kar maskeli bir kişi, biri kuru sıkı olduğu belirlenen 2 tabancayı işyeri sahibi Ramazan Tekdağ'a yönelterek, cebinden çıkardığı poşeti altın ve parayla doldurmasını istedi. İşyeri sahibi Ramazan Tekdağ, “Tamam panik yapma” diyerek kasadan para çıkırıyormuş gibi yaparken tabancasını aldı, oğlu 21 yaşındaki Sinan Tekdağ da zanlının elini tutmak istedi. Bu sırada Ramazan Tekdağ ise silahı zanlıya yöneltti. Sinan Tekdağ ile zanlı arasında kısa süreli boğuşma yaşanırken, zanlı elindeki gerçek silahın tetiğine bastı. Silah ateş almayınca panikleyen zanlı, “Bırakın” diyerek kapıya yöneldi. Kaçan zanlının peşinden koşan kuyumcu Ramazan Tekdağ, “Teslim ol” diyerek arkasından ateş açtı, ancak maskeli ve çifte tabancayı soyguncu çalışır durumdaki bir motosiklete binip kaçtı. Bu motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, ilginç bir dava açarak, ‘korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek’ suçundan kuyumcu Tekdağ hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istedi.

‘ÇOCUKLARIMIN RIZKINI VERMEMEK İÇİN ATEŞ ETTİM’

Dava iddianamesi kendine tebliğ edilen kuyumcu Ramazan Tekdağ şoke oldu. Açılan davanın yanlış olduğunu savunan kuyumcu Ramazan Tekdağ, “Soyguncu dükkanımı soymaya geldi. Elinde iki silahla poşeti fırlattı ‘Doldur altınları’ dedi. Ben de çocuklarımın rızkını niye vereyim ki? Hemen silahıma sarıldım. Onun silahı o sırada tutukluk yaptı. Benimkinin de emniyet kilidi açılmadı. Bunun üzerine kovaladım. Dışarı çıkınca bana ateş etti. Ben de korksun diye havaya ateş ettim. Suçlu ben miyim bu olayda? Savcı bu ateş etmemi suç sayıp benim hakkımda dava açmış. Beni sanık olarak göstermiş. Soyguncu dışarıda ben sanık konumundayım. Ceza verirlerse, cezaevine gireceğim. Böyle iş olur mu? Soyguncuyu öldürseydim o zaman adam öldürmekten yargılanacaktım” dedi.
Kuyumcu Tekdağ, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanacak.


Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 12:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?