4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Söz verdikleri maça çıktılar

Adana'da, ABD'li askerler yapımını kendilerinin üslendiği çocuk parkında mahallenin gençleriyle maç yaptı. Takımın yıldızı olan kadın asker, attığı golün yanı sıra yaptığı gol şovuyla ilgi odağı oldu.

Merkez Yüreğir ilçesi İncirlik beldesindeki İncirlik Üssü'ndeki ABD'nin 185 Air Refueling Wing Birliği'nde görev yapan ve kendilerine Bats (Yarasalar) adını veren bir grup asker, bir süre önce ziyaret ettikleri Cumhuriyet Mahallesi'ndeki çocuk parkının faaliyete geçmemiş olduğunu görünce harekete geçti.

ABD'li askerler, Albay Ed Sauley'in önderliğinde yardım kampanyası başlatmış ve askerlerin kendi aralarında topladığı parayla oyun araç ve gereçlerini alarak parkın yolunu tuttu. Kazma ve küreklerleçalışarak parkı donatan askerler buradaki süreleri dolunca ABD'ye döndü.

Yarasalar, yerlerine gelen askerlere de Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptıklarını anlatıp, Türk çocuklarıyla kurdukları diyalogu geliştirmelerini istedi. 191'inci ARS Utah Birliği'nde görevli askerler, Cumhuriyet Mahallesi'ne gelerek önce çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Türk çocuklarıyla kaynaşan ABD'liler, daha önceden sözü verilen futbol maçına çıktı.

Oldukça çekişmeli geçen maçın yıldızı, sahanın tek bayan futbolcusu olan ABD'li sıhhiye çavuşu hemşire Melisa Spencer oldu.

Attığı gollerden sonra maçı izleyen çocukların yanına koşan Spencer, gençlerin gönlünü kazandı. Ancak, Spencer'in attığı goller takımının 8-6 yenilmesine engel olamadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 11:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?