29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

SP Genel başkanı Kutan Adana'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, bugün Adana'da İstasyon Meydanı'nda halka seslendi.


Hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaşması nedeniyle miting ancak 17.30'da başlayabildi. Miting alanında özel bir firmanın bilboarlardaki iç çamaşır reklamı, partililer tarafından parti bayraklarıyla kapatıldı. Halka hitap eden SP Genel Başkanı Recai Kutan, 22 Temmuz'da iktidar olmaları durumunda IMF ile ilişkileri keseceklerini söyledi. Kutan, hiçbir partinin IMF ile ilişkileri askıya almaya cesaret edemediğini ileri sürerek, "22 Temmuz'da yapılacak seçimler, ülkenin geleceği için bugüne kadar yapılan tüm seçimlerden daha önemli. Türkiye kötü ekonomi politikası nedeniyle borç batağında, dış ticaret açığı 52 milyar doları buldu. İşsizlik azaldıysa kahvehaneler neden gençlerle dolu? Türkiye'de gerçek işsizlik oranı yüzde 20, her 5 gençten biri işsiz. İktidar sürekli olarak 'bize 5 yıl daha verin, 5 yılda yapamadıklarımızı tamamlayalım' diyor. Necmettin Erbakan hocamız, 11.5 ayda yaptığı başarılı yönetimle gönüllerde taht kurmuştu. Biz de iktidara geldiğimizde Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. IMF ile ilişkileri keseceğiz, AB ile imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasını değiştireceğiz. Türkiye'de yeniden yatırımlar yapılacak" dedi.


Kutan, dış politikada da yanlışlıklar yapıldığını savunarak, Büyük Ortadoğu Planı'nın Türkiye'yi ve ortadoğuyu böleceğini iddia etti. İncirlik'ten kalkan ABD uçaklarının Iraklılar'ı vurduğunu öne süren Kutan, "İncirlik ile ilgili anlaşma bu ay sonunda bitiyor. Hükümetin bu anlaşmayı uzatmamasını istiyoruz. İskenderun Limanı'nın zalim ABD askerlerine lojistik destek üssü olmasını istemiyoruz" diye konuştu. Kutan, İsrail'in Lübnan'a saldırısı karşısında kayıtsız kalındığına ileri sürerek şunları kaydetti:
"İsrail kendisini yenilmez sanarak Lübnan'a saldırdı. Ancak, İsrail'in fiyakası bozuldu. Hizbullah mücahitleri İsrail'i yendi. İsrail'i korumak için BM güçlerinin görevlendirilmesi gündeme geldi, hükümet hemen Lübnan'a asker gönderdi. Ellerinden gelse Hizbullah güçlerini silahsızlaştıracaklar. Hayır, halkımız buna izin vermeyecek."


İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde Kutan'ın konuşmaları sık sık "Mücahit Erbakan", "Başbakan Kutan" sözleriyle kesildi. Saat 16.30'da başlanacağı yönünde duyurular yapılan miting, sıcak nedeniyle yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak gerçekleşitirildi.
Miting esnasında Anavatan Partisi Adana İl 2. Başkanı Basri Aydan SP'ye katıldı. Anavatan Partisi'nden bir grup da bayraklarıyla mitinge katıldı

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 02:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?