4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

SP'den Memur-Sen'e teşekkür

Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi'nin Doğu Türkistan'da Çin devletinin Uygur Türkleri'ne karşı gerçekleştirdikleri vahşet için İstanbul Çağlayan Meydanı'nda yaptığı 'lanet mitingi'ne verdikleri destek için Memur-Sen İl Temsilciliğine teşekkür etti.

SP Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, yaptığı açıklamada, dünyanın Çin vahşeti karşısında seyirci kaldığı bir ortamda Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının vermiş olduğu desteğin önemli olduğunu belirterek, "Başta Memur-Sen olmak üzere Çağlayan Mitingi'ne destek veren kuruluşlara ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Çünkü bu sorun bir gurubun, bir ülkenin sorunu değil insanlığın sorunudur, daha doğrusu 'Ben insanım' diyen herkesin sorunudur bu vesileyle Memur-Sen'e verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Memur-Sen bilindiği gibi Milli Eğitim'de toplu görüşme hakkını elde ederek hükümetle görüşmede yetkili sendika olmuştur ayrıca Memur-Sen'in bu başarısını da tebrik ediyorum" dedi

Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Uslu da, yaptığı açıklamada, "Saadet Partisi Genel Merkezi, Genel Başkan Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş önderliğinde Çin vahşeti için anlamlı bir miting yapmıştır. Elbette böylesine anlamlı, insan onurunu ilgilendiren, insan haysiyetini ilgilendiren, kısaca insan yaşamını ilgilendiren vahşet karşısında hiç kimse duyarsız ve ilgisiz kalamazdı. Önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak bizde söylenen saatte Çağlayan'a gelerek milletimizin vahşete olan tepkisini ve hissiyatını içimizde hissederek aynı tepkiyi göstermiş bulunuyoruz. Böylesine insanlık dışı olaylar karşısında insan olana duyarsız kalmak yakışmaz"

Teşekkür ziyaretinde Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yakar ve Ali Damaksız da hazır bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 14:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?