5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Spot piyasasına yazlıkçı dopingi

Halk arasında “Yazlıkçı” ya da “Yaylacı” olarak adlandırılan yurttaşların, yazı geçirecekleri sürede kullanacakları eşyaları temin için spot mağazalarına yönelmesi piyasayı canlandırdı. Dev alışveriş merkezleri, hiper marketler ve mağazaların peşin fiyatına bol taksit seçenekleri sunması bile spot piyasasına olan ilgiyi etkilemedi.
Adana, Elbise ve Bilumum Eşya Alıcı ve Satıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci Sade, Çukurova'nın yakıcı sıcağından bunalan vatandaşların yaz aylarında deniz ve yaylalara akın ettiğini, buradaki evleri için de daha uygun fiyattaki ürünleri tercih ettiğini söyledi.
Sade, çok sayıda esnafın dükkanlarını satış yapamadan kapatmak zorunda kaldığı bir dönemde, tatilcilerin yaptığı alışverişin kendilerine adeta doping etkisi yaptığını belirtti.
Geçen aylara oranla satışlarda 6-7 kat artışın yaşandığına dikkat çeken Sade, ''Tatilciler yılda 2-3 ay kullanacakları evlerine yüksek fiyata eşya almak yerine, spot piyasadan daha uygun fiyatlı ve dayanıklı ürünleri tercih ediyor. Üstelik vatandaş, büyük mağazalardaki taksitlerle de boğuldu. Bu da yazlıkçıları peşin ve piyasanın altındaki fiyata ürünlere yönlendirdi. Spot piyasa için bu sevindirici bir unsur. Ancak, bu satışlar önümüzdeki ay azalacaktır. Yine piyasayı durgun ve sıkıntılı günler bekliyor'' dedi.
Bu arada, yazlıkçıların alışverişinden en önemli payı alanlar arasında nakliyeciler de yer aldı. Yıl boyunca iş yapamamaktan yakınan nakliye firmaları, spot piyasadaki hareketlilikten olumlu yönde etkilendiklerini belirtirken işlerin açılacağı umudu taşıdıklarını ifade etti.
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 20:14:10
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?