2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

SSGSS Yasası protesto edildi

Adana'da sivil toplum örgütleri, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası'nı protesto etti.

Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Platformu'nu oluşturan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İnönü Parkı'nda bir araya gelerek, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girecek SSGSS Yasası'na tepkilerini dile getirdi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Sinan Tunç, grup adına yaptığı açıklamada, SSGSS Yasası'nın, emekçilerin sağlık ve sosyal güvenlik haklarında bir dizi kayıplara neden olduğunu, yasayla çocukların geleceğinin ipotek altına alındığını ileri sürdü.

Sonuçları aşamalı olarak görülecek bu kanunla emeklilik yaşının yükseltildiğini, prim gün sayısının artırıldığını, emekli maaşı bağlama oranlarının düşürüldüğünü, sağlık hizmeti alabilmek için yeni katılım payları getirildiğini, sağlık hakkının kısıtlandığını, sağlıkta özelleştirmenin hızlandırıldığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Platformu olarak, yasa Meclis'ten geçse bile bu gayri vicdani, bu gayri insani, bu gayri ahlaki düzenlemelerin peşini bırakmayacağımızı daha önce kamuoyuna ilan etmiştik. 1 Ekim 2008 günü yürürlüğe girecek olan yasanın arifesinde düzenleyeceğimiz etkinliklerle sağlık ve sosyal güvenlik hakkı için mücadelemiz sürüyor, sürecektir."

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?