30
Nisan
2024
Salı
ADANA

SSK hayatını söndürdü

İsim benzerliği yüzünden emekli olamadı. Gösterdiği belgeler SSK'yı ikna edemedi, yuvası dağıldı. Şimdi parklarda geceliyor. Perişan ve sefil halde sonunu bekliyor.

Adana'da 25 yıl çalıştıktan sonra emeklilik için başvurduğu SSK'dan, kendisiyle ismi, baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi aynı olan başka bir kişinin emekli olduğunu öğrenen Hakkı Erdoğan'ın yuvası dağıldı. Eşi ve çocukları terk edince parklarda yaşamaya başlayan Erdoğan, "SSK hayatımı söndürdü" diyerek yardım istedi.

1976 yılında sigortalı olarak işe başladıktan sonra çeşitli kuruluşlarda 25 yıl çalışan Hakkı Erdoğan (47), son çalıştığı iş yerinden 2005 yılının Aralık ayında emekli olmak için dilekçe verdi. 2 ay sonra emeklilik işlemlerini kontrol ettirmek için Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Adana İl Müdürlüğü'ne giden Erdoğan, burada, kaydının Emekli Sandığı'nda bulunduğunu ve "birkaç yıl önce emekli olduğunu" öğrendi.

Emeklilik maaşı alamadığı için borçlarını ödeyemediğini belirten Erdoğan, "Ev sahibi evden attı, eşim ayrıldı, kız çocuğum okuldan atıldı. Valilik ve kaymakamlıktan yardım istedim, 'Yeşil Kart'ın yok, sana yardım edemeyiz, SSK'lısın' dediler. 40 kapıya gittim bu yaştan sonra kimse iş vermiyor. Eşim dostum da sırtını dönünce çaresiz kaldım, artık parklarda yaşıyorum. Bittim ben perişanım. SSK hayatımı söndürdü. Çözüm bulunmazsa intihar edeceğim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 15:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pasa dede IP: 87.166.203.xxx Tarih : 12.04.2007 17:20:28
eeeee burasi türkiye her sey olabilir .olabilecekler her zaman oldugu gibi vatandasin basina patliyor bu tür olaylara alismak lazim cok görmiyelimm...