4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Stadyumdaki törenler saat 19.00'da

Adana'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlamalar kapsamında Atatürk Parkı'nda yapılan çelenk törenine Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Reşit Özcan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, ilçe kaymakamları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Vali Atış, Korgeneral Bek, Başkan Durak, törene katılan protokol mensupları ve öğrencilerle tokalaşarak bayramlarını kutladılar.

Daha sonra çelenk koyma töreni sonrası Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sırasında, Atatürk Bulvarı ve Atatürk Parkı'nda bulunan vatandaşlar da saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudular.

Anıt önündeki tören sonrası Başkan Durak ve diğer protokol mensupları, park içindeki bir çay ocağında bir araya gelerek sohbet etti.

Tören sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Atış, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladığını, herkese güzel bayramlar geçirme temennisinde bulundu.

Adana'daki 19 Mayıs kutlamaları sıcak hava nedeniyle akşam 19.00'da 5 Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 11:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?