5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Stajyer avukatlara iletişim semineri

Adana Barosu stajyer avukatlara psikolog aracılığıyla "Açık iletişim" semineri verdi.
Adana Hukukçular Lokali’nde verilen seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Yalçın Ortakale, stajyer avukatlara açık iletişim konusunda uyulması gereken konular, beceriler üzerine bilgiler verirken, oluşturulacak grubu etkileşim grubu halinde basamak basamak ele alacaklarını belirtti. Ortakale, burada kazanılacak iletişim bilgilerini stajyerlerin çok güzel ifade edeceklerine inandığını da söyledi.

Bireysel gelişim ağırlıklı etkinliğin ilk kez Adana Barosu tarafından gerçekleştirildiğini belirten Staj Eğitim Merkezi Komisyon Başkanı Av. Nuran Özmen Atar da, aynı zamanda staj ve stajyere eğitim konusunda Türkiye’deki barolarda ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını açıkladı. Şuanda Adana’da 107 stajyer avukat olduğunu belirten Atar, "Buradaki çalışmanın amacı bir sene sonra meslektaşımız olacak stajyer avukat arkadaşlarımızın bilgi birikimini pekiştirmektir. Ama bundan önce tüm toplumda olduğu gibi bizim meslekte de yozlaşma var. Mesleğimize yönelik etiğin sağlam temellere oturtulması, adliye personeli ile adalet mekanizması içinde bulunan tüm mercilerdeki insanlarla diyalogların nasıl olması gerektiğine dair bir çalışmadır" dedi.
Adana Barosu Başkanı İsmet Altuğ da, stajyerleri iletişim ve kendilerini ifade etme bakımından bilgilendirmek ve bu konudaki kabiliyetlerini geliştirmek ve mesleğe hazırlık aşamasında kişiliklerini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Altuğ, baronun bu konudaki faaliyetlerini artırarak sürdüreceğini, hem deneyimli avukatları hem de Yargıtay üyelerinden Ceza Genel Kurulu 1. Başkanı Osman Şirin, 11. Hukuk Dairesi Üyesi Sedat Bakıcı ile yetkin hukukçuları da baroya davet ederek stajyerlere bilgi aktarımını sürdüreceklerini belirtti.

Altuğ, stajyerlerin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bunun nedeninin düzensiz eğitim olduğunu, pek çok hukuk fakültesinin bolca mezun verdiğini, bunun da bu alandaki işsizliği artırdığını ifade ederken, "Genç meslektaşlarımız başlarken en azından bilgi donanımlarını tamamlayarak sıkıntı çekmesinler istiyoruz. Meslektaşlarımızın hali hazırdaki sıkıntısı, düzensiz eğitimden kaynaklanıyor. Aynı sıkıntı hemen her alanda var. Adana’da bin 300’ün üzerinde üye, 107 stajyer avukatımız var. Yeni müracaatlarla birlikte bu 200’ü bulur. En kötü avukatlık bürosu en az 10 milyar lira ister. AB sürecinde yasalar sürekli değişiyor. Bizim de eksiklerimiz var. Şirketleşme kanunu kabul edildi. Ama Adana’da şirketleşmiş hukuk bürosu yok. Stajyerlere şirketleşmeyi tavsiye ederiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 16:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?