29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Standardizasyon kursları devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde aynı standartta Aile Planlaması’nın gerçekleştirilmesi amacıyla 7 yıl önce başlatılan kursların devam ettiği bildirildi.

 
Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Şube Müdürü Dr. Mutlucan Karaman, yaptığı açıklamada, Adana’da 7 yılda 56 aile planlaması standardizasyon kursu düzenlendiğini, bu kurslarda 233’ü doktor, 400’ü ebe olmak üzere 638 sağlık çalışanına aile planlaması eğitimi verildiğini, bu personelin 505’ini Adana, 133’ünün yurdun çeşitli bölgelerinden gelen sağlık çalışanının oluşturduğunu söyledi.


Adana’da 2000 yılından bu yana Aile Planlaması Standardizasyon Eğitimlerinin düzenli olarak devam ettiğini kaydeden Karaman, Fatih Sağlık Ocağı’ndaki Aile Planlaması Eğitim Salonunda 56.'cısı gerçekleştirilen kursta 12 doktor ve ebeye eğitim verildiğini belirtti.

 
Karaman, Aile Planlaması  Standardizasyon kurslarının özellikle bebek ölümlerinin azalmasında büyük etken olduğuna dikkat çekerek, “Anne ve çocuk sağlığında istenilen düzeylere ulaşmak, Aile Planlaması Danışmanlığı'nın etkin sunulması, aile planlaması seçeneklerine kolay ulaşılabilmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 14:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?