4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

STK'lar valilik emrine dava açıyor

STK’LAR VALİLİK EMRİNE İPTAL DAVASI AÇIYOR

Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Mustafa Çinkılıç, sivil toplum kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin nerede eylem yapıp nerede yapamayacaklarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin valilik emrinin iptali için dava açacaklarını bildirdi.

Avukat Mustafa Çinkılıç, yaptığı açıklamada, 6 Kasım 2009 tarihinde Adana Valiliği’nin getirdiği yasak ile kamu kurum ve kuruluşlarının önünde basın açıklamasının yapılmasının yasaklandığını, aksine uyan kişilere Kabahatlar Kanunu gereği 140 TL para cezası uygulandığını hatırlattı.

Şuana kadar yapılan açıklamalar neticesinde yaklaşık 30 kişinin 140’ar TL para cezasına çarptırıldığına dikkat çeken Çinkılıç, “Bizlere gidin parklarda açıklama yapın diyorlar. Fakat yasaya göre parklarda basın açıklaması yapılması suç. Ama Adana Valiliği bizi buraya yönlendiriyor. Yani gerçek suç olan yerlerde açıklama yapın diyor. Valiliğin bu uygulamasına karşılık sivil toplum kuruluşları adına Valilik emrinin iptali için dava açıyoruz. Haklı davamızı kazanacağımıza inanıyoruz. Eğer basın açıklaması yaparak suç işliyorsak, bu suçları işlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 11:59:05
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 14:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?