4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Su içme bahanesiyle gelip soydular

Adana'da su içmek bahanesiyle girdikleri evde "Sizin evde büyü var bozalım" diyen iki kadın, ev sahibi kadının 5 bin TL değerindeki altınlarını çaldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesinde Özgür Mahallesi 2340. Sokak 3 numaralı evin bahçe kapısını açarak içeri giren 2 kadın, ev sahibi Serpil Kocatepe'den (23) çok susadıklarını söyleyerek su istedi. Biri 50 diğeri ise 20 yaşlarında olan 2 kadın, evin giriş kapısına oturarak yorulduklarını ve biraz dinlenmek istediklerini söyledi. Ev sahibi kadının işi olduğunu ve acilen çıkması gerektiğini söylemesine rağmen kadınlardan biri, "Bu evde büyü var. Kocanla tartışıyorsun. Altınlarını getir bu büyüyü bozalım" dedi.

Eşiyle arasındaki tartışmaların normal boyutta olduğunu söyleyen genç kadın, büyüye inanmadığını söylediği anda, ocaktaki yumurtanın patlamasını bir işaret olarak değerlendirip kadınların teklifini kabul etti. Dolandırıcılar, oyalama suretiyle genç kadının altınlarını çantalarına koyduktan sonra evden ayrıldı. Kadınları yolcu ettikten sonra soyulduğunu anlayan Kocatepe, polisi arayarak durumu bildirdi.

Olay yeri inceleme ekipleri evde zanlıların parmak izini araştırırken, genç kadın nasıl kandırıldığına bir türlü anlam veremediğini söyledi. Oğluyla birlikte öğle yemeği için annesine gideceğini anlatan Kocatepe, evin dış kapısını açarak içeri giren zanlıların su istedikten sonra evde büyü olduğunu söylediklerini bildirdi.

Oğlu için ocağa bıraktığı yumurtanın suyunun bitmesinden dolayı patladığını anlatan Kocatepe, "Bunun bir işaret olduğunu düşündüm. Yaşlı kadın elindeki bir ipi birkaç kez koparıp elime koydu. Baktım ip sapasağlam. Altınlarımı getirdim. Büyüyü bozduklarını söylediler. Fala baktıkları eşyayı almaları gerektiğini söylediler. Bende fala baktıkları su bardağını ve havluyu hediye ettiğimde kadın 'Hakkını helal etmezsen almam' dedi. Ben hem hakkımı helal ettim birde üstüne arabalarına kadar yolcu edip 'uğurlar olsun' dedim. Düğünümden kalan tüm ziynet eşyalarımı alıp gittiler" şeklinde konuştu.

Polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 22:39:07
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 22:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?