29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Su yosunu kursunu tamamladılar

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nin "Yaşam Boyu Öğrenme" programı çerçevesinde 26 Haziran -12 Temmuz arasında düzenlediği Spirulina (Su yosunu) üretme kursunu başarıyla tamamlayan 9 kişiye sertifikaları törenle verildi.


Sertifika töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Birimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Işık, Çukurova Bölgesi'nin iklim koşullarının, su yosunu için son derece uygun olduğunu, bu eğitim ile yeni bir ürün ve iş alanı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Işık, su yosununun sıcağı seven E, B12 ve C vitamini içerdiğini, sağlık, gıda, kozmetik, yem ve atık su arıtımı alanlarında kullanıldığını belirterek, "Su yosunu, yüzde 70 oranında protein içeriğiyle ekonomik değeri olan bir kültürdür" dedi.


Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da 2 yıl içerisinde su yosunu ürünlerini ithal eder durumdan ihraç eder hale geleceklerini belirtti. Akınoğlu, "Dünyadaki yarış ve rekabet içerisinde, bir yerlere gelinebilmesi için su yosunu üretim alanları kurulması gerekir. Buradan yetişen kursiyerlerimiz bu alanda çalışacaklardır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalara verilirken su yosunundan yapılan pasta, börek ve çörekler, katılımcılara ikram edildi.
Bazı kursiyerlerin su yosunu üretimi için proje hazırlayarak yatırım yapacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 12:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?