3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Suç makinesi operasyonla yakalandı

Adana'da cezaevinden firar, adam öldürmeye tam teşebbüs ve yaralama gibi 8 ayrı suçtan aranan şahıs, özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda 2 arkadaşıyla birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat timleriyle birlikte merkez Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesi 2557. Sokak'taki bir eve sabah erken saatlerde operasyon düzenledi.

Operasyonda, cezaevinden firar, adam öldürmeye tam teşebbüs, kasten adam yaralama, görevli memurlara görevini yaptırmama gibi toplam 8 ayrı suçtan aranan "Cello" lakaplı C.D. (31), suç ortakları G.D. (20) ve Z.D. (20) ile birlikte yakalandı. Evde yapılan aramalarda 5 ayrı çeşitli çap ve markalarda tabanca, bu tabancalara ait malzeme, bir kısmı satışa hazır halde toplam 2.5 kilo esrar maddesi, 1 adet hassas terazi ile bir miktar meyan kökü ele geçirildi.

Uyuşturucu ve silah ticaretinin yanı sıra haraç toplama suçlarından da haklarında işlem yapılan zanlılardan C.D.'nin, 2007 yılında Niğde Cezaevi'nden izinli ayrılıp tekrar dönmediği ve en son Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 2 kişinin silahla yaralanması olayına karıştığı öğrenildi. Ayrıca zanlıların merkez Yüreğir ilçesinin kuzey semtlerinde, torbacı olarak adlandırılan esrar satıcılarını yönlendirerek bölgeye hakim olmaya çalıştıkları belirlendi.

Zanlılardan C.D.'nin polisin düzenlediği birçok operasyonda kaçmayı başardığı, yakalandığı operasyonda da polis ekiplerine önce silah doğrulttuğu ardından da bıçakla kendine zarar verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında bir yağ fabrikasında kıstırılmasına rağmen kaçmayı başaran Cello lakaplı C.D.'nin 23 sabıkası ve hakkında kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunduğu, G.D.'nin 4, Z.D.'nin de birer sabıkası bulunduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 10:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?