4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Suça karışmış çocuklara merkez

Adana'da, suça karışmış veya suça meyilli çocukların rehabilite edileceği bir merkez kurulması için çalışma başlatıldı.

Rehabilitasyon merkezinin kurulacağı merkez Çukurova ilçesi Kabasakal köyü yakınlarındaki 13 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Adana Valisi İlhan Atış, arazinin, suça karışmış veya suça karışmaya meyilli çocukların rehabilite edilmesi için ideal bir yer olduğunu söyledi.

Kurulacak merkezin 5 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu, ancak ihaleyle 2.5 milyon TL'ye mal edilebileceğini düşündüklerini ifade eden Atış, "Bu merkez, hem çocuklarımız hem de Adanamız için güzel bir yatırım olacak" dedi.

Rehabilitasyon merkezinde, şu anda uygulanan sistemden daha çağdaş bir sistem uygulanacağını vurgulayan Atış, "Rehabilitasyon merkezinin projesi hazır. Yapılan planlamaya göre inşaatına Nisan ayında başlayacağız. Paramız da var, inşaatı 1 yılda bitiririz. Herşey çocuklarımız için" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fazlı Doğanç ise, rehabilitasyon merkezinin 40 kişi kapasiteli olarak düşünüldüğünü, ancak sayının artırılabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: Sokakta kalan, suça bulaşmış ya da suç mağduru çocuklarımızı, diğer normal korunmaya muhtaç çocuklara bulaştırılmadan öncelikle bunların incelendiği, hangi kuruma gitmesi gerektiği konusunda yapılacak bir ön çalışma ve onun arkasından da rehabilite edip, aynı süreçte tedavilerini de takip ederek, burada tekrar hayata kazandırmayı amaçlıyoruz.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 19:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?