4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sudan heyeti Ceyhan'da

Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği'nin (CEYGİD) davetlisi olarak Adana'nın Ceyhan ilçesine gelen Sudan heyeti, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.

Sudan Cumhuriyeti Sennar Eyaleti Valisi Ahmet Abbas, İnşaat Bakanı Al İmam Abdullatif ve Yatırım Bakanı Genel Müdürü Emin Osman ile beraberindeki heyet, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Sözlü, Sudan heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Sudan'la din kardeşliğimizin olmasından da öte Sudan'ın El Cezire kenti ile kardeş şehiriz. İnşallah seçim sonrası hem kardeş şehrimizi hem de Sennar'ı ziyaret etmek istiyorum" dedi.

Sennar Valisi Abbas ise, Türklerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Sudan'ın 6 şehrinde Türk işadamlarının inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları mevcut. Biz istiyoruz ki Türkler daha çok gelsinler. Sadece yatırım amaçlı değil, aynı şekilde eğitim konusunda da yatırım bekliyoruz" diye konuştu.

Sudan'da tarımsal faaliyetlerinin arttığını kaydeden Abbas, "Eyaletimiz tarıma elverişli. 36 milyon dekarlık sulu alanımız bakir durumda. Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinin ilgisi her geçen gün artıyor. Türk işadamları ile geçtiğimiz aylarda 60 milyon dolarlık yatırım anlaşması yaptık. Şu an Ceyhanlı işadamları 20 bin dönüm arazide tarımsal faaliyet gösteriyor. Türkler bizim en büyük dostumuzdur, onlara kapımız sonuna kadar açık" şeklinde konuştu.

Sudan heyeti, perşembe gününe kadar Ceyhan, Adana ve Osmaniye'de bir dizi ticari incelemelerde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?