4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sudan heyetinden Atış'a ziyaret

Sudan'ın Sennar Eyalet Valisi Ahmet Abbas, İnşaat Bakanı Al İmam Abdullatif ve Yatırım Bakanlığı Genel Müdürü Emin Osman, Adana Valisi İlhan Atış'ı ziyaret etti.

Atış, ziyarette yaptığı açıklamada, din birlikteliğinin iki ülke ve toplum arasındaki ilişkilerde önemli olduğunu belirterek, "Ziyaret dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Sudan ile Türkiye birbirini seviyor ve geleceğimizin parlak olduğuna inanıyoruz" dedi.

Sudan heyetine eşlik eden Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği (CEYGİD) Başkanı Ahmet Turan Titirinli de, Sudan'da yaklaşık 9 ay önce 3 milyon dolarlık bir yatırımla 12 bin dönümlük bir çiftlikte tarım faaliyetleri yürütmeye başladıklarını anlatarak, "15 gündür ürün hasadını sürdürüyoruz. Sudan'da tarımdan sanayiye geçişi başlatmayı istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca konut yapımı çalışmaları da var, imara açık bir bölge" diye konuştu.

İnşaat Bakanı Al İmam Abdullatif ise, Türkiye'yi Müslüman bir ülke olmasından dolayı kendilerine yakın hissettiklerini kaydederek, ticaret ve yatırımı Türkiye ile yapmak istediklerini söyledi.

Vali Atış, Bakan Abdullatif'e, Adana'nın yöresel yiyeceklerinin bulunduğu bir paketi armağan etti.Ziyarete Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Ahmet Coşkun da katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?