3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sudanlı bakan Kozan'da

Sudan Cumhuriyeti Sinnar Eyaleti Tarım Bakanı Saharaf Adlin Hajo Al Mahdi ve Tarım Genel Müdürü Prof. Ali Alhag Khasmim Elmus ve beraberindeki heyet Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın iftar konuğu oldu.

Sudanlı Bakan ile beraberindekiler Dağılcak mesire alanındaki iftar yemeğinden sonra Yaverin Konağı'nda ağırlandı.

Bakanın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, “Sudanlı kardeşlerimizi burada görmek bizleri sevindirmiştir. İnşallah Türkiye ile Sudan arasındaki bu ticari ilişkiler daha da artar. Ceyhanlı iş adamlarımızın yaptığı girişimleri, Kozanlı iş adamlarımızın da gerçekleştirmesini temenni ediyoruz. Biz üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan ise iki ülke arasında kardeşlik bağlarının gelişmesi ve daha da güçlenmesi için iş birliğinin artması, tecrübelerin paylaşılması ve bu dostluğun gelişmesinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Bizim teknolojimizden faydalanmak istemeleri ayrıca sevindirici. Kozan Girişimci İş Adamları Derneği ve Ceyhan Girişimci İş Adamları Derneğinin Sudan’da yaptıkları faaliyetlerin bölge insanına örnek olacağını da umut ediyorum" diye konuştu.

Bakan Saharas Adlin Hajo Almahdi da Ceyhan ve Kozan'a gelmekteki amaçlarının tarımsal teknolojiyi kendi ülkelerindeki tarım faaliyetlerinde kullanmak olduğunu ifade ederek, "Nil nehri üzerinde kurulu tarım arazilerimiz ve 36 milyon dekarlık sulu ve kuru tarımın yapıldığı eyaletimizde sizleri aramazda görmekten gurur duyarız. Yapılacak tüm yatırımlarda her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Bakan Al Mahdi, Türklerin Sudan'da 20 bin dönüm arazide tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, Türk iş adamlarını yeni yatırımlar yapmak üzere Sudan'a davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?