2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sudanlı işadamları Ceyhan'da

Adana'nın Ceyhan Kaymakamlığı ve Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği'nin (CEYGİD) Sudan'da imzaladığı eğitim protokolü çerçevesinde Sudanlı işadamları kente geldi.

Geçtiğimiz Ocak ayında Sudan'da imzalanan protokol gereği ziraat, hayvancılık ve tarım makineleri konularında teorik ve pratik eğitim almak için Ceyhan'a gelen 20 kişilik Sudanlı grup, 10 günlük iş gezisi yapacak.

Ceyhan Ticaret Borsası'nda verilen yemekte bir konuşma yapan Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Kalbimizi Sudan'da bıraktık. Sudanlı kardeşlerimizi ebediyen can dostu olarak kabul ediyoruz. Bu ilişkiler çerçevesinde kendilerine 10 gün boyunca Çukurova Tarım İşletmeleri'nde ziraat ve hayvancılık konusunda eğitim verilecek" dedi.

CEYGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Titirinli ise, "Sizler ve bizleri buluşturmada emeği geçenlere teşekkür ederim. Dernek olarak bu güzel ilişkilerimizi yatırıma dönüştürerek, Sudan ile bir köprü vazifesi yaptık. 2008 yılında Sudan'da bir çiftlik kurup, kiraladığımız 20 bin dönüm arazide mısır, ayçiçeği ve pamuk ektik. Dilerim bu ilişkiler daha ileri seviyelere taşınır" diye konuştu.

Sudan Cezire Eyaleti Meclis Komisyon Başkanı Abdulbaki Reyyah, Ceyhan'da ziraat üzerine alacakları eğitimi Sudan'da uygulayıp öğreteceklerini belirterek, buradan aldıkları bilgiler ve teknoloji vasıtasıyla Sudan'daki 6 milyon hektarlık arazide uygulama yapacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?