2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sudanlı işadamları Özgan'ı ziyaret etti

Ceyhan Kaymakamlığı ve Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Adana'ya gelen Sudanlı 20 işadamı, Kozan ilçesinde incelemelerde bulunarak, Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı ziyaret etti.

Aralarında Sudan'ın Cezire Eyaleti Meclis Komisyon Başkanı Abdulbaki Reyyah ve Ziraatçılar Birliği Başkanı Ömer Osman Cibril'in de bulunduğu 20 kişilik heyeti, "butik otel" olarak restorasyonu tamamlanan Yaverin Konağı'nda karşılayan Belediye Başkanı Kazım Özgan, misafirlerle tek tek ilgilendi.

Özgan, “Sudan ile kardeşlik bağlarımız çok eskilere dayandığı için bizim Sudan'a olan bakışımız hep kardeşçe olmuştur. Bizler Müslüman bir toplumun fertleriyiz” dedi.

Özgan, Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilerin çok daha iyi seviyelere taşınması gerektiğini belirterek, "Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz. Sizleri yeniden Kozan’da görmek isteriz” diye konuştu.

Başkan Özgan’ın sıcak ilgisinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Cezire Eyaleti Ziraatçılar Birliği Başkanı Ömer Osman Cibril de, “Tarım sektöründe Türkiye’nin çok iyi seviyede olduğunu görüyoruz. Onun için bizler Türk kardeşlerimizin tecrübelerinden en iyi şekilde yararlanarak ülkemize döneceğiz” şeklinde konuştu.

Cezire Eyaleti Meclis Komisyon Başkanı Abdulgani Reyyah ise, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı Sudan’a davet ederken, “Bizleri burada en güzel şekilde ağırlayan Türk kardeşlerimize şahsınızda teşekkür ederiz” dedi.

Yaverin Konağı’nda misafirlere çay ikramında bulunan Başkan Özgan, kendilerini yeniden Kozan’da görmek istediklerini söyleyerek, Sudanlı heyeti yolcu etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 23:22:39
Güncelleme :15 Haziran 2008 Pazar 10:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?