2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sulama kanalında tehlikeli serinlik

Çöl sıcaklarının etkili olduğu Adana'da çocuklar, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen DSİ'ye ait sulama kanallarında yüzerek serinliyor.

39 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan çocuklar, şehir içinde birçok noktadan geçen DSİ'ye ait sulama kanallarında yüzerek serinliyor. Kaldırımları da plaj gibi kullanarak güneşlenen çocuklar, "DSİ sulama kanalına girmek yasaktır" uyarı tabelasına rağmen tehlikeye aldırmadan yüzüyor.

12 yaşındaki Mehmet Kılıç, sıcaklardan bunaldıkları için sulama kanallarına girdiklerini belirterek, "Adana'da hava çok sıcak. Yüzmeyi çok iyi biliyorum, ama sulama kanalı yine de tehlikeli. Çok sıcak olduğu için ölümü göze alarak serinlemek için kanala giriyoruz. Bu kanallarda çok sayıda arkadaşımız boğularak öldü, ancak yine de sıcaklara dayanamayıp suya giriyoruz" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış ise, çocukların sulama kanallarından uzak tutulması için geçen yıl alınan tedbirlerin bu yıl da devam ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde sulama kanallarının çevresinde dolaştığını belirten Atış, "Kadınlar bu kanallarda halı yıkıyor, küçük çocuklar da kanallarda yüzüyor. Kadınlara 'Bu çocuklar boğulurlar' dedim, 'Bir şey olmaz amca' dediler. Bu konuda öncelikle veliler bilinçlenmeli" diye konuştu.

Çok iyi yüzme bilenlerin bile akıntı fazla olduğu için sulama kanallarında boğularak hayatına kaybettiğine işaret eden Vali Atış, "Sulama kanallarına ara ara tel gererek insanların sürüklenmelerini önlemeye çalışıyoruz, ancak bu teller de birileri tarafından çalınıyor" dedi.

Vali Atış, ailelere de çağrıda bulunarak, çocuklarını belediyelerin açtığı havuzlara göndermelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?