1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Sunar’dan margarin atağı

SUNAR’DAN MARGARİN ATAĞI

Sıvı yağ sektöründe ‘Yağın Ustası’ olarak adından söz ettiren Sunar Grubu, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Gerçekleştirilen yeni yatırımla “Sunar Profesyonel” markalı endüstriyel margarinleri ile yıllık 335 bin ton üretim kapasitesine ulaşan Sunar Yağ, endüstriyel margarin pazarından yüzde 5 oranında pazar payı almayı ve diğer büyük oyuncularla birlikte ilk 2014’e kadar ilk 3’te yer almayı hedefliyor. Toplam 15 milyon dolarlık yeni yatırımla tüketimin yoğun olarak gerçekleştiği ev dışı tüketim kanalında yeni ürünleri ile görücüye çıkan Sunar, 1.5 milyar dolarlık pazardan pay almaya çalışacak.

Evde yemek yapma alışkanlığının azalması ile birlikte, hazır gıdaların tüketimi ve dışarıdan yemek tedariğinin endüstriyel margarin tüketimini son yıllarda önemli miktarlarda arttırdığını belirten Sunar Grup Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Çomu, margarin yağı kategorisinin yeni oyuncuları olarak pazardan beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

FİYAT-KALİTE AVANTAJI TAŞIYAN YERLİ MARKA

Türkiye’de bugün Unilever, Marsa ve Ülker gibi devlerin üretim yaptığı endüstriyel margarin yağ sektöründe Sunar Profesyonel markası ile fiyat ve kalite avantajı ile ön plana çıktıklarını anlatan Sunar Grup Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Çomu, pastane kanalı için 10 litrelik, diğer kanallar için ise 18 litrelik teneke kutularda ürünleri profesyonellerin beğenisine sunduklarını söyledi. Şef aşçılar, baklavacılar gibi profesyonellerin tercih ettiği yerli marka olmanın avantajını taşıdıklarını belirten Çomu şöyle devam etti:

“Sunar Profesyonel Margarin ile bisküvi, çikolata ve dondurulmuş gıda üreticilerinin vazgeçilmezi olmak için kolları sıvadık. Fiyat-kalite avantajı sağlayan yerli sermayeli bir firma olarak pazara giriş yaptık. Ağırlığın fason markalarda yer almasına rağmen pazarın yüzde 85’i Unilever, Ülker ve Marsan’ın elinde bulunuyor. 10 yıllık döneme bakıldığında paket ve kase olmak üzere kahvaltılık margarin üretimi 168 bin 228 tondan, 147 bin 784 tona gerilerken, pastacılık alanında kullanılan margarinin ise son 12 yılda yüzde 133 oranında artarak 42 bin 774 tondan 98 bin tona yükselmesi dikkat çekici. Sunar Profesyonel margarin yağı diğer markalardan, raf ömrünün uzun olması diğer bir deyişle bayatlamayı geciktirmesi, nötr tat, rahat kabarması, kullanım kolaylığı ve insan sağlığını olumsuz etkileyen katkı maddelerinin bulunmaması gibi özellikleri ile tercih nedeni olmaya başladı."

SUNAR'A EN GÜVENİLİR MARKA ÖDÜLÜ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı yanı sıra 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen 2. Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi’nde Sunar Grup’un bitkisel sıvı yağ kategorisinde “En Güvenilir Marka” ödülüne layık görüldüğünü belirten Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, her yıl sektöründe en iyi olanlar arasından seçilen kişi, kurum, kuruluş ve markalara verilen 2. Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi’nde ödül almamanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Ürünün kalitesine büyük önem verdiklerini belirten Çomu, ambalaj konusunda da farklılaşmaya giderek Türkiye’de ilk defa, yağların lezzetine, ergonomiyi de katmak için yepyeni bir yağ şişesi tasarladıklarını söyledi. Yapılan tasarımla TSE “Altın Ambalaj” ödülüne layık görüldüklerini belirten Çomu, “Ambalaj, doğadan direkt olarak elde edilen bitkisel sıvı yağ ambalajı olmasından dolayı doğadan esinlenilerek tasarlanmıştır. Firmanın lokomotif ürünü mısır yağı olduğundan tasarımda özellikle mısır bitkisinin yaprağı kullanılmıştır. Mısır yaprağındaki ince damarlar şişenin tüm yüzeyini baştan başa kaplayan çizgilerde yansıtılmaktadır. Şişeye ergonomik bir yapı, iyi bir tutuş ve etkili bir döküm sağlayan orta kısımda, çizgiler kalınlaştırılarak, hem estetik hem dayanıklılık açısından kazanım sağlanmaktadır. Ambalaj, özellikle oval yapısı, ön yüzde çift etiket kullanımı ve ışığı kıran çizgileri ile rakiplerinden farklılaşmaktadır” dedi

Sunar Grubun, insan kaynakları sektöründe faaliyet gösteren Kariyer.net tarafından, her yıl düzenlenen “İnsana Saygı” Ödülü’nü aldığını ifade eden Çomu, “10. İnsana Saygı Ödülleri’nde 23 sektörden toplam 62 firma ödüllendirilirken, Sunar Grup’ta ödül alan firmalar arasında yer aldı. Aday başvurularını yüzde 100 olarak yanıtlayan, en çok istihdam ve en çok başvuru yapan firmaların ödüllendirildiği yarışmada adaylara İK süreçleri, markası ve iletişimi bakımından en beğendikleri firmalar soruldu. Verilen yanıtlar içinde en beğenilen firmalar arasında Sunar Grup, bu ödülü Türkiye çapında 30 bin şirket içinde almaya hak kazandı” dedi.

SUNAR’DAN MARGARİN ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 14:29:03
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 11:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?