4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Şüpheliler ağ yardımıyla yakalanacak

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, insan haklarına aykırı olmadığı kabul edilirse yakın zamanda zor kullanarak yakalanan şüphelileri ağ yardımıyla etkisiz hale getirmeyi planladıklarını belirterek, "Bu ağ, kendisini paralayan, polise saldıran şüphelinin üzerine atılıyor. Şüpheli hareket ettikçe bu ağa sarılarak etkisiz hale geliyor" dedi.

Yasadışı gösterilerde şüphelilerin suç teşkil eden hareketlerini delil haline getirebilmek için, zırhlı akrep aracına takılan gece görüşlü 300 metre uzaktaki hareketleri kayıt yapabilen kameranın tanıtımını yapan Kesmez, son dönemde emniyet teşkilatının kendini yenilemeye başladığını belirtti.

Dünyada bir çok ülkede kullanılan ağ yardımıyla şüphelilerin yakalandığını belirten Kesmez, "Bu ağ, şüpheliyi, kendine ve müdahale eden görevliye zarar vermeden etkisiz hale getiriyor. Ancak, hala Türkiye'de insan hakları konusuna uygun mu, değil mi diye bakılıyor. Şu anda görevlilerimiz zor kullandıkları kişileri, elini ayağını bağlayarak yakalamaya çalışıyor. Ancak bu ağ kendisini paralayan, polise saldıran şüphelinin üzerine atılıyor. Şüpheli hareket ettikçe bu ağa sarılarak etkisiz hale geliyor. Eğer insan haklarına aykırı görülmemesi durumunda bu ağı ilk biz getirmeyi istiyoruz" dedi.

Zırhlı araca takılan teknolojik kamera hakkında bilgi veren Kesmez, yasadışı gösterilerde çevreye zarar veren şüphelilerin görüntülerini daha net kaydedip delil olarak adli makamlara sunmak istediklerini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 17:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?