4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Suriyeli tırnakçılar kamerada

SURİYELİ TIRNAKÇILAR GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Adana'da bir döviz bürosundan 'tırnakçılık' yöntemiyle 2 bin 500 dolar çalan biri kadın iki Suriyeli, güvenlik kamerasına yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 5 Ocak Meydanı'ndaki Sorguç Döviz Bürosu'na gelen iki kişi, veznede görevli Hakan Arpaç'a bin dolar almak istediklerini söyledi.

Alacakları dövizin ücretini ödeyen erkek zanlı, 10 tane 100 dolar halindeki parayı teslim aldıktan sonra saymaya başladı. Paraların iki tanesinin yıpranmış olduğunu söyleyen zanlı, değiştirilmesi için Arpaç'a geri verdi. Bu sırada elindeki paraları yanındaki kadına veren zanlı, Arpaç'ın değiştirdiği paraları da beğenmeyerek, kasadaki paraların içinden

seçmek istedi. Veznedardan bir miktar dolar alan zanlı, paraları incelerken 'tırnakçılık' yöntemi ile 2 bin 500 doları çalarak montunun cebine koydu. Zanlıların bir arabaya binerek uzaklaşmalarının ardından durumu fark eden iş yeri sahipleri polise haber verdi. Olay döviz bürosundaki güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Döviz bürosu çalışanı Hakan Arpaç, olayın şokunu yaşadığını belirterek, "Yanıma gelerek bin dolar almak istediklerini söylediler. Ben de bin doların Türk Lirası karşılığını aldıktan sonra kasamdan 10 tane 100 dolar çıkartarak kendilerine verdim. Parayı sayan erkek, bana iki yüz doların yıpranmış olduğunu söyleyerek geri verdi ve yenisini istedi. Tekrar vermek için kasaya uzandığımda paraları elimden alarak kendisi seçmek istedi. Çok kısa bir süre elinde duran paraların arasından 2 bin 500 doları almış" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SURİYELİ TIRNAKÇILAR GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI
SURİYELİ TIRNAKÇILAR GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 09:57:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 10:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?