2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sürücülere 'bayram trafiği' uyarısı!

Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, son 5 yılda bayram trafiğinde meydana gelen trafik kazalarında 836 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 bin 953 kişinin de yaralandığını söyledi.

Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulundu. Bayram trafiğinde kaza ve ölümlerin, karayollarındaki artan trafik yoğunluğu nedeniyle diğer günlere oranla 3 kat artış gösterdiğine işaret eden Barışık, son 5 yıldaki dini bayramlarda 623 ölümlü, 10 bin 955 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 836 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 bin 953 kişinin de yaralandığını söyledi.

Trafik yoğunluğunun yanı sıra; dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması ve yorgun araç kullanılmasının kazaların artmasında önemli etken olduğuna dikkat çeken Barışık, bayramların yaşama davet olduğunu, her sürücünün de bu bilinçle direksiyon başına geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Bayramda yas değil, sevinç, mutluluk yaşamak istiyoruz. Bayram trafiği kan gölüne dönmemeli. Kurban Bayramı'nda trafiğe kurban olmayalım" dedi.

Barışık, sürücülere, araçlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını mutlaka yaptırmaları uyarısında da bulunarak, şunları söyledi:

"Bayram coşkusuyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle alkollü ve uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler yenilmemelidir. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, sık sık mola verilmelidir. Kurallara titizlikle uyulmalı, hatalı sollama yapılmamalı, emniyet kemeri mutlaka kullanılmalıdır. Kış mevsimi şartları dikkate alındığında yağmur, çamur, kar ve buz görüşü azaltmaktadır. Araçların lastikleri hasarsız ve havaları tam olmalı, karlı kesimlerde mutlaka kış lastikleri kullanılmalı, araçta mutlaka zincir bulundurulmalıdır. Ayrıca, aracın aküsü, farları, silecekleri ile kalorifer, klima, havalandırma ve rezistansı kontrol edilmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?