4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sürücülerin şikayetleri Meclis'e taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana'da geçen yılın son aylarında sıklaştırılan trafik denetimlerini ve artırılan ceza uygulamalarını Meclis gündemine taşıdı.

Tankut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde, Adana'daki sürücülerin şikayet ve sıkıntılarını anlatan Tankut, "Seçim bölgem olan Adana'da vatandaşlarımız arasında 'daha önceleri hiç kontrol edilmeyen, ancak ceza yazabilmek için her şeyin sorgulandığı ve durdurulan her araca ceza yazıldığı' şeklinde endişeler oluşmuştur. Bunun nedeni olarak da '2007 yılında Adana'daki trafik cezalarının diğer illerle kıyaslandığında çok düşük olduğu, bu nedenle cezaların artırıldığı' gösterilmektedir. Böyle yaygın bir kanı oluşmuştur" dedi.

"Trafik kazalarını önlemek, meydana gelen trafik kazalarında can kaybını ve maddi hasarı en aza indirmek için trafik kurallarının uygulanması gerektiği her bilinçli vatandaş tarafından bilinmektedir" diyen Tankut, ancak belirli dönemlere yönelik dikkat çeken yoğunlaştırılmış uygulamaların ise vatandaş nezdinde haklı olarak kuşkuyla karşılandığını vurguladı.

Tankut, Adana'da 2007 ve 2008 yıllarının son aylarında yazılan cezalarda artış olup olmadığını, varsa bunun sebeplerini sorgularken, Erdoğan'dan vatandaşlar arasında oluşan kaygıyı nasıl gidereceklerine de cevap istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?