29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Süs pulundan Türk Bayrağı

ADANA’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı İncirlik Beldesi’nde, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı’nca kıyafet süslerinde kullanılan 7 milyon pulla yaptırılan Türk Bayrağı, telörgülerin üzerine pano gibi asıldı.

ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı 39'uncu Taktik Grup Komutanlığı’nı da barındıran 10’uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yıllaz’ın talimatıyla, İncirlik Beldesi’nde oturan 4 kadının gece gündüz çalışarak yaptığı 37.5 metrekarelik 4 parçadan oluşan Türk Bayrağı 28 günde tamamlandı. İnce tel ağ üzerine kırmızı ve beyaz 7 milyon pulun işlenmesiyle yapılan Türk Bayrağı, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın sınırlarında, beldenin her köşesinden görülecek şekilde telergülere bir pano gibi asıldı.

Türk Bayrağı’nın hazırlanmasından mutluluk duyduklarını belirten İncirlik Esnafları Kalkınma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulkerim Estetik, “Bu bayrak, üssün gerçek sahiplerinin kim olduğunu gösteriyor” dedi. Türk Bayrağı’nın asılmasının Türk halkı kadar ABD askerlerince de ilgiyle karşılandığını belirten Estetik, “İncirlik’te ABD’yi protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemler hem askerleri, hem de bizi olumsuz etkiliyor. Eylem olduğunda üsteki ABD’liler 2 hafta boyunca dışarıya çıkmıyor. Onlar çıkmayınca da, esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Burası ABD’lilere ait bir yer değil. Bu bayrak bunu tescillemiş oldu” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?