5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Susuzluk öfkesi!

Adana'da Çatalan Barajından kent merkezine su taşıyan boru şebekesi hattında onarım çalışması nedeniyle 3 gündür susuz kalan çeşitli mahallelerdeki yurttaşlar tepki gösterdi. Hafta sonunu susuz geçirmek zorunda kaldıkları için su ihtiyaçlarını farklı semt ve mahallelerden bidonlarla sağlayan vatandaşlar öfkeliydi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri onarım çalışmaları için İzmir’den ekip getirdiklerini bu nedenle çalışmaların uzadığını belirtirken merkez Seyhan İlçesi Bahçeşehir, Belediye Evleri, Beyazevler, Güzelyalı, Huzurevleri, Kabasakal, Karslı, Kurttepe, Mahfesığmaz, Toros, Yeni Mahalle, 100. Yıl ve 2000 Evler Mahalleleri'nde oturan vatandaşlar “Bu çağda metropol bir kent 3-4 gün susuz nasıl bırakılır? Üstelik hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu bir dönemde perişan olduk” dedi.

Çeşitli semt parklarındaki çeşmelerden bidonlarla su istiyacını karşılamak zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlardan Derya Gürbakış, “Aracımız olmadığı için komşulardan rica ettik. Bir bidon su için vatandaş rezillik çekerken Belediye Başkanlarımızın elbette suları akıyordu. Çok katlı apartmanlarda oturanlar elektrik kesintileri nedeniylede zor anlar yaşadı" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise çeşmelerden su almayı ASKİ görevlilerinin engellediğini de öne sürerken kuruma ait su tankerinin de kiraya verilmemesinden yakındı.

ASKİ’den açıklama

Basın toplantısı düzenleyen ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, şehire suyun verildiğini söyledi. Merdan, suyun kente geç verilmesinde bir ihmalin olmadığını söyleyerek, “Bu tür arızalar dünyanın her yerinde olur. Bizim hatamız vatandaşlara gerekli açıklamayı yapmamamızdır. Bundan daha geniş tedbirler alıyoruz”dedi
Gazetecilerin “Adana’nın içme suyu depolarının ve şebekelerinin kirlendiği, dolayısıyla içme suyunun da sağlıksız olduğu, Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı çalışma sonuçlarına göre, tifo, paratifo, dizanteri, akit barsak enfeksiyonu ve bulaşıcı sarılık gibi hastalıkların su ile bulaşan hastalıkların başında geldiğinin belirtildiği”nin hatırlatılması üzerinede Su Deposu ve Şebeke Sorumlusu Ahmet Özkan şunları söyledi:
“Hıfzıhsıhha Enstitüsü kesinlikle bizim su depolarımızda ve şebekelerimizde inceleme yapmamıştır. Su depolarımız tamamen hijyenik olup hava ile bile teması ancak bizim kontrolümüzde havalandırma borularından sağlanıyor. Kimsenin depolarımızı görme şansı yoktur ve kilit altındadır.

Yenigün
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:05:52
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?