4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Suzan Avcı sinemaya geri dönüyor

Türk sinemasının "vamp" ve "kötü kadın" karakterlerinden birisi olan 72 yaşındaki Suzan Avcı, "Ben aslında siyah saçlı, kara kaşlı bir kızdım. Erkekleri baştan çıkartan kadın rolü oynayacağım diye sarışın yaptılar" dedi.

Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana'ya gelen Suzan Avcı, bugüne kadar kaç sinema filminde oynadığını hatırlamadığını ancak internette yaptığı araştırmada 367 filmde rol aldığının ortaya çıktığını söyledi.

54 yıllık sinema hayatına oğlunu kaybettikten sonra 12 yıl ara verdiğini belirten Avcı, "72 yaşında yıllara meydan okuyorum. Sinemaseverler de beni çok özlemiştir. Bu yıl Altın Portakal'a katıldım. Şimdi de Altın Koza'ya katılarak sinemaya geri dönüyorum" dedi.

Ünla sanatçı Avcı, sinema filmlerinde genelde vamp, kötü kadın, metres rollerinde oynadığını hatırlatarak, "Ben aslında siyah saçlı, kara kaşlı bir kızdım. Bir yarışmada üçüncü oldum, tiyatroda oynuyordum. Beni erkekleri baştan çıkartan kadın rolü oynayacağım diye sarışın yaptılar" diye konuştu.

Sinemada kötü kadın olmanın iyi kadın olmadan daha kolay olduğunu ifade eden Avcı, "Ağlamak için bir sürü damla damlatıyorlar. Ancak kötü kadın olduğun zaman bir içki, bir sigara içip bir bakış attığın zaman iş tamamdır" dedi.

Türk Sineması'nda, Yeşilçam'ın en kötü, en fettan, en afet kadınlarından biri olan, metres, şarkıcı, yalancı, yuva yıkan kadın rolünde oynayan Avcı, kaç filmde oynadığını hatırlamadığını vurgulayarak, "Şimdi kaç filmde oynadım bilmiyorum. Filmler hep gençlik yıllarımdaydı. Çok sayıda filmde karakter oyuncusu olarak oynadım. Kaç filmde oynadığımı öğrenmek için internete baktım. Tam 367 filmde oynamışım. Bu filmlerin çoğunu hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

Adana'da da "Pamukçu Kız" ve "Ayşecik" filmlerini çektiklerini söyleyen Avcı şunları kaydetti:

"Adana'da daha fazla filmde oynadım ama hatırladıklarım bu kadar. Çok küçük yaşlarda Adana'da çok film çektim. Burada çok arkadaşlarım oldu. Adana'ya yıllar önce çok gelip giderdik. Ancak Altın Koza'ya ilk kez geliyorum. O zamanlar Adana'ya baraj yeni yapılıyordu. Şimdi kocaman bir şehir olmuş. Adana'yı hiç tanıyamadım."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 10:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?