3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

T.Telekom'dan her ilçeye internet evi

Türk Telekom'un, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 30 bin okulu internetle tanıştırdığı, 850 ilçeye internet evi kurduğu ve 200 milyon YTL yatırımla 55 okul ve eğitim tesisinde 40 bin öğrenciye eğitim imkanı sağladığı bildirildi.

Türk Telekom Adana İl Müdürü Ömer Yıldız, yaptığı açıklamada, teknoloji ve telekomünikasyon sektörlerinin dev kuruluşu olan Türk Telekom'un, yaptığı teknik hizmetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıktığını ifade etti.

Yıldız, 2003 yılından bu yana eğitim alanında çok büyük sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını ve 75 bin öğretmene ulaştıklarını belirterek, "Ülkemizin gelişmesini sağlayan sosyal sorumluluk projelerinin tümünün çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle 2006 yılında ülkemizde 4 bin 750 başarılı öğrenciye karne hediyesi olarak birer bilgisayar, modem ve 3 ayık ücretsiz internet bağlantı paketi verildi" dedi.

Yıldız, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yürütülen "Her Okula İnternet" projesi kapsamında 30 bin okula ADSL bağlandığını vurguladı. Türk eğitim sisteminin gerek maddi büyüklüğü gerekse coğrafi yaygınlık açısından en kapsamlı yatırımlardan biri olan "Eğitime Tam Destek" kampanyasıyla birlikte 2 yılda toplam 200 milyon YTL'lik yatırım yapıldığına dikkat çeken Yıldız, "2006 ve 2007 yıllarında toplam 55 okul ve eğitim tesisinde yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanmıştır" diye konuştu.

2007 yılında "Her İlçeye İnternet Evi" projesi kapsamında 1.5 yılda 850 ilçeye ücretsiz internet evi kurulduğunun altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:
"Toplam 20 milyon YTL'lik kaynak ayrılan proje bu yıl da hızla devam ediyor. Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı projeyle her ilçede ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve genişbant internet erişimi içeren birer internet evi kuruyor. Üstelik internet evi vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor."

Son olarak Intel ve Türk Telekom'un, öğretmen ve öğrencilerin bilgisayar aracılığıyla daha fazla bilgiye erişimi için güçlerini birleştirdiğini ifade eden Yıldız, bu güç birliği ile ülkenin dört bir yanından daha fazla öğretmene ulaşarak bilgisayar teknolojilerini derslerinde kullanabilmelerini sağlamak amacıyla "E21-21. Yüzyılın Eğitimi" adı verilen yeni bir eğitim inisiyatifinin başlatıldığını, 2011 yılına kadar 600 bin öğretmene ulaşılacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 10:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?