2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Taciz davasında rekor ceza: 20 yıl

Adana’da, komşular arasında "taciz" yüzünden çıkan kavgayı ayırmak isteyen şahsı av tüfeğiyle öldürdükleri ileri sürülen dayı ile yeğeninin davası karara bağlandı. Yaklaşık 6 ay süren dava sonunda mahkeme sanıklardan dayıyı suçlu bularak 20 yıl ağır hapse mahkum etti. Yeğeni ise şartlı tahliye edildi.


Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada tutuklu sanıklar Alibey Bulut (30) ile yeğeni Münir Ağca (24) hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan Hasan Kuş (50) ise bir başka suçtan cezaevinde olduğu gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi.


"Adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah kullanmak ve iştirak" suçlarından 24’er yıl ağır hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Alibey Bulut, cinayeti kendisinin işlediğini söyledi. Bulut, "Komşularımızla uzun süredir kavgalıydık. Eve geldiğimde bir grubun evimi baskına geldiğini görünce bende evde bulundurduğum av tüfeğini alarak önümde duran ve bana hakaret eden şahsa doğru ateş ettim. Vurduğum şahsı da tanımıyordum. Kendimi korumak için ateş etmiştim" dedi. Sanık Münir Ağca ise olayın kendisiyle ilgisinin olmadığını ve silah kullanmadığını öne sürerek tahliyesini istedi.

Duruşmada sürekli gözyaşı döken maktulün eşi Nurhan Ermiş (39) ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Olay yerindeki bir eve misafirliğe gitmiştik. Bu esnada kavga çıktı. Kocamda her iki tarafı ayırmaya çalışıyordu. Bu esnada silah ateşlendi ve eşim kanlar içerisinde kaldı. Kocamı kasten ateş ederek öldürdüler. Şikayetçiyim ve cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti tutuklu sanık Alibey Bulut’u "kasten adam öldürmek" suçundan 20 yıl ağır hapse mahkum etti. "Olaya iştirak" suçundan dayısı ile birlikte yaklaşık 6 aydır cezaevinde bulunan Münir Ağca ise önce 1 yıl 8 ay cezaya mahkum edildi. Daha sonra iyi halinden dolayı cezası tecil edilerek tahliyesine karar verildi. Aynı duruşmada tutuksuz bulunan Hasan Kuş ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Adana’da, 13 Ağustos 2004 günü meydana gelen olayda, iddiaya göre, evli ve 2 çocuk babası olan Alibey Bulut, evli ve 2 çocuk annesi Derya K. (24) isimli komşusunun evini sık sık telefonla arayarak taciz etmiş, genç kadının durumu ailesine anlatması üzerine kayınbaba Hasan K., yanına birkaç kişiyi de alarak Alibey Bulut’un evini basmıştı. Bulut, ruhsatlı pompalı av tüfeğiyle evinin kapısının önünden rast gele ateş etmiş, bu sırada komşuları arasında çıkan kavgayı ayırmak için olay yerinde bulunan Ali Kemal Ermiş (41), gözüne isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 11:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?