2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tacizci sevgililere hapis

ADANA’da komşusunun 11 yaşındaki kızı G.C.’nin meyve suyuna ilaç katıp, birlikte olması için sevgilisine götürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 31 yaşındaki Gülbani Dağdelen ile sevgilisi 45 yaşındaki Hakkı Ayvaz, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 13.5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir cinayet soruşturması sırasında polisin yaptığı telefon dinlemesi sayesinde yakalanan Dağdelen ile Ayvaz, mahkemede pişman olduklarını söyledi, hakim cezada indirim yapmadı.

Geçen ekim ayında meydana gelen olayda Gülbani Dağdelen, sevgilisi Hakkı Ayvaz’ın isteği üzerine, cinsel ilişkiye girmesi için komşusunun ilköğretim okulunda okuyan kızı G.C.’yi hedef seçti. Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Sarıhamzalı Mahallesi’nde oturan kızın annesi Adile C.’yi, "AK Parti’den öksüz çocuklara yardım dağıtılacakmış, kızına da yardım alalım" diyerek kandıran Gülbani Dağdelen, küçük kızı yanına aldıktan sonra cep telefonuyla sevgilisi Hakkı Ayvaz’ı arayarak, "Kızı ayarladım. Okuldan getiriyorum. Meyve suyuna ilacı koyup içireceğim. Ancak 50 lira isterim" dedi.

Bir cinayet soruşturması kapsamında telefon dinlemesi yapan polisin takibine takılan Hakkı Ayvaz ile Gülbani Dağdelen’in peşine düşen ekipler, ikiliyi bir süre oturdukları parkta görüntüledi ve küçük kızla birlikte minibüse binerken yakaladı. Çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan Hakkı Ayvaz ve sevgilisi Gülbani Dağdelen hakkında, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

’YAŞI BÜYÜK KIZ İSTEDİM’

Yargılandıkları mahkemede suçlamaları reddeden Hakkı Ayvaz, evli ve 8 çocuğu olduğunu söyledi. Sevgilisi Gülbani Dağdelen’den 18- 19 yaşlarında birini getirmesini istediğini ileri süren Ayvaz, olayı şöyle anlattı: "Gülbani ile haziran 2010’dan beri görüşüyorum. Geceleri alkol alırım. Gülbani ile yaptığım telefon görüşmesinde, ailevi sorunlarımın da olması nedeniyle ile kendisinden 18- 19 yaşlarında birisini getirmesini istedim. O da ’Tamam’ dedi. Olay günü merkez parkta buluştuk. Ancak kızın yaşının küçük olduğunu görünce herhangi bir şey yapmadım. İlk görüştüğümüzde ayrılacaktım. Ancak ’Karnımız aç’ deyince, büfeden cips ve meyve suyu aldım. Daha sonra kendilerinden ayrılacaktım. Ancak polisler yakaladı."

’GENÇ KIZ İSTİYORDU’

Mahkemede Hakkı Ayvaz ile gönül ilişkisi olduğunu anlatan Gülbani Dağdelen ise şunları söyledi: "Onu kıskanıyordum. Benden sürekli, özellikle alkol aldıktan sonra genç kız getirmem konusunda istekte bulunuyordu. Bana telefon görüşmesinde son kez genç kız istediğini söyledi. Başka bir istekte bulunmayacağını da söyledi. Kızı, annesinden ’AK Parti’den yardım alacağız’ diye aldım. İlacı da daha önce aldım. Minibüs beklerken kıza içinde ilaç bulunan meyve suyunu verdim. Ancak otobüs geldiği için kız içmedi, attı. Amacım Hakkı’nın kızı küçük görüp, cinsel isteklerinden vazgeçmesi idi. Kendisine teslim etmeyecektim, pişmanım."

’İLACI İÇMEDİM’

Kendisine içirilmek istenen meyve suyunun tadı değişik olduğu için içmediğini belirten G.C. de ifadesinde, "Gülbani bindiğimiz minibüste telefonla Hakkı ile görüştü. Götürdüğü parkta bir süre dolaştık. Daha sonra benden bir süre uzaklaştılar. Hakkı, Gülbani’ye para verdi. Minibüse birlikte bineceğimiz sırada polisler bizi yakaladı" dedi.

Sanıklardan şikayetçi olan kızın annesi Adile C. ise olaydan polisin bilgi vermesiyle haberinin olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hakkı Ayvaz ve Gülbani Dağdelen’i, ’cinsel taciz’ suçundan 1 yıl 6’şar ay, ’tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 12’şer yıl olmak üzere toplam 13.5’ar yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme heyeti cezalarda hiçbir indirime gitmedi

...
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?