2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tacizciden ilginç savunma

TACİZCİ ÖĞRETMENDEN İLGİNÇ SAVUNMA

Adana'da 14 yaşındaki kız öğrencisine otomobilde cinsel istismarda bulunurken yarı çıplak halde suçüstü yakalanan evli 2 çocuk babası ilköğretim matematik öğretmeni A.E. (36) 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Tacizci öğretmen savunmasında, "Depresyondaydım. Yanlış olmasına karşın sorunlarımı öğrencimle paylaştım. Öptüm, sarıldık" dedi. Tacize uğrayan öğrenci ise, öğretmeninden şikayetçi olmadı.

Merkez Çukurova ilçesi Seyhan Baraj Gölü kıyısında 12 Mayıs'ta devriye gezen polislerce kız öğrencisi F.N.Y. ile otomobilin içinde yarı çıplak halde yakalanıp tutuklanan bir ilköğretim okulunda matematik öğretmenliği yapan A.E., Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşınsa çıktı. Kız öğrenci F.N.Y. ile annesi Z.Y.'nin de katıldığı duruşmada öğretmen Ali E., öğrencisine karşı yaptıklarından çok pişman olduğunu belirterek, "Tek tesellim kendisini ileride zorda bırakacak bir davranışımın olmayışıdır" dedi.

Öğrencisinin mantıklı, başarılı biri olduğunu ifade eden A.E., son zamanlarda maddi ve ruhsal olarak bir takım problemlerinin olduğunu bunu da öğrencisiyle paylaşma gereğini duyduğunu belirterek kendisini şöyle savundu:

"Ailevi sorunlarım nedeniyle de depresyona girdim. Yanlış olduğunu bile bile sorunlarımı internetten öğrencimle paylaştım. Sırdaş gibi konuştuk. Olay günü dertlerimi paylaşmak için otomobilimle kendisini aldım. Biraz gezdikten sonra konuşmak için uygun bir yere park ettim. Konuşma sırasında anlamadığım bir şekilde el ele tuştuk. Sarıldık. Kendisini öptüğüm oldu. Elini tutunca bir şeyler hissettim. Heyecanlandım. O sırada polisler bizi gördü. Telaşlanmamız ve korkmamız üzerine polisler geldi. Ben cinsel istismarda bulunmadım."

Psikolog huzurunda ifade veren F.N.Y. öğretmeninden şikayetçi olmadı. Öğretmeninin kendisine ailevi sorunlarını anlatıp, konuşmak için çağırdığını ifade eden F.N.Y, "Biraz konuşalım diyerek beni arabasına davet etti. Bir yere gitmemeye söz aldıktan sonra arabaya bindim. Biner binmez arabayı çalıştırdı. 'Nereye gidiyoruz?' diye bağırdım. O da 'Konuşacağız' dedi. Kırmızı ışıkta durunca inmek isterken kolumdan çekti. Arabayı park eder etmez beni öpmeye çalıştı. Engel olmaya çalıştım ama yanağımdan ve dudağımdan öptü. Bir süre sonra polisler geldi" dedi.

Anne Z.Y. de, kızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen öğretmenden şikayetçi olmadı. Duruşmada, öğretmen ile öğrencisini yarı çıplak halde yakalayan polis memurları da tanık olarak dinlendi. Tanık polis memuru İ.Y., "Arka koltuktaydılar. İkisinin de alt kısımları çıplaktı. Pantolonları indirilmişti" dedi.

Duruşma, F.N.Y.'nin olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na sevk edilmesine karar verilip ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 14:34:02
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 16:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?