4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Takım elbise hırsızları kamerada

Adana'da bir mağazadan takım elbise, kazak, mont ve pantolon çalan 4 kişi, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde 4 kişi, iş yeri sahibinin ayrılmasını ve tezgahtar kadının yalnız kalmasını bekledikten sonra mağazaya girdi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen olayda, öğle saati olması nedeniyle yemek yiyen tezgahtar kadın, 2 kişi iş yerine girince yemeği bırakarak müşterilerle ilgilenmeye başladı.

İki kişiden biri tezgahtar kadını oyalamak için bayan kıyafetlerinin olduğu yere götürdü. Yaklaşık 30 saniye sonra içerdekilerle bağlantılı 2 kişi daha mağazaya geldi. İş yerine ilk giren kişilerden biri çaldığı takım elbiseleri, arkadaşının üzerindeki montun altına gizledi. İki hırsız takım elbiseleri aldıktan sonra dikkat çekmemek için iş yerindeki diğer kıyafetleri bakarak dışarı çıktı. Bu arada, hırsızlardan biri sürekli tezgahtarı oyalamaya devam etti.

İkinci kişi ise dikkat çekmemek için montunu çıkararak, kendine mont beğenmeye başladı. Daha sonra montu çıkarıp kendi montunu giydi. Bu arada bir tane kazak alarak montunun arkasına sakladı. Daha sonra çalınan takım elbiselerin yerinin belli olmaması için askıyı düzeltti. Arkasından askıdan pantolon ve takım elbise aldı. Dışarı çıkan ve çaldıkları takım elbiseleri arabaya bırakan iki hırsız tekrar içeri girdi. Takım elbise ve pantolonları çalan kişi yine bunları arkadaşının montunun altına koydu.

İki kişi bir süre oyalandıktan sonra yine dışarı çıkarak takım elbiseleri araçlarına bıraktı. Bir süre sonra tekrar gelerek bu kez arkadaşının çaldığı montu, montunun altına saklayarak dışarı çıktı. Bu arada, tezgahtarı ise diğer kişi oyalamaya devam etti. Arkadaşının işaret vermesi üzerine tezgahtarı oyalayan kişi, bir kaç tane bayan kıyafeti beğendiğini söyleyerek kasaya getirdi. Daha sonra parasının yanında olmadığını söyleyip araçtan para almaya gitti. Hırsızlar bindikleri araçla olay yerindenuzaklaştı.

Hırsızlık olayı daha sonra güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıktı. Tezgahtar Salime Farız (47) kendisini oyalamak suretiyle hırsızlık yapan kişilerden hiç şüphelenmediğini çok iyi giyimli olduklarını belirterek, "Böyle bir şey yapacakları hiç aklıma gelmedi. İlk önce iki kişi geldiler biri bana kadın kıyafeti sordu. Kadın kıyafeti bölümüne gittim. Ona kıyafetleri gösterdim. Yaklaşık 15 dakika sonra bunları beğendiğini söyledi. Kasaya geldik, cebine baktı parasının arabada olduğunu söyledi. Parayı getirmeye gitti bir daha gelmedi" dedi.

Farız, kıyafetleri almaya gelmemelerine rağmen hırsızlık yaptıklarından şüphelenmediğini belirterek, "Daha sonra ben yine işime baktım. Takım elbiselerin eksik olduğunu da fark etmedim. Mesaim bitti akşam eve gittim. Yarım saat sonra patron aradı. Dükkanda hırsızlık olduğunu takım elbiselerin çalındığını söyledi. Geldim baktım ki güvenlik kamerasında her şey var. Çok şaşırdım" diye konuştu.

İş yeri sahibi Harun Karkur (28) ise Aralık 2008 tarihinde kendi dükkanını soyan kişilerin Mersin'in Tarsus ilçesinde de yine bir mağazadan takım elbise çaldığını ama sadece 1 kişinin yakalandığını ifade ederek, "Bunların acilen yakalanmasını istiyorum. Benim 8 takım elbisemi, pantolonlarımı, montlarımı ve kazaklarımı çaldılar. Ama hala yakalanamadılar. Üstelik güvenlik kameraları kayıtları da var. Adamlar biliniyor. Ancak bir türlü yakalanamadılar" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 10:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?