2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Taksici katiline 25 yıl hapis

Adana'da bir taksiciyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, geçen yılın Haziran ayında taksici Halit Çukurkuz'u (45) tabancayla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ahmet Mustafa İspaha (41) hazır bulundu. Hakkında cinayet suçlaması ile "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle dava açılan İspaha, suçlamaları kabul etmedi. Taksici Çukurkuz ile cinayetten bir gün önce kavga ettiğini kabul eden sanık, "Kavga sırasında ikimiz de yaralandık. Bu olay nedeniyle Halit'in aracına dokunmuş olabilirim. Parmak izim kalmış olabilir. Ben kimseyi öldürmedim. Cezaevinde maktulün husumetli olduğunu ve kardeşinin cinayetten cezaevinde yattığını öğrendim. Halit Çukurkuz, husumetli olduğu kişiler tarafından öldürülmüş olabilir" dedi.

Cinayetin görgü tanığı olan H.D. ise, daha önce İspaha'yı teşhis ederek, "Silah sesinin geldiği yöne baktığımda bu kişi elindeki tabancayla 2 el ateş açıp kaçtı" diye ifade vermişti.

Mahkeme heyeti, sanığı 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. 13 Haziran 2007'de meydana gelen olayda, Hacı Ömer Sabancı Kültür Sitesi Kavşağı'nda 01 T 2178 plakalı taksisiyle müşteri bekleyen Halit Çukurkuz, tabancayla vurularak öldürülmüştü. Olaydan bir gün önce Çukurkuz ile kavga ettiği ileri sürülen Ahmet Mustafa İspaha, cinayet zanlısı olarak tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 14:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çagrı özsoy IP: 88.232.207.xxx Tarih : 22.08.2008 17:59:32

BEN AHMET MUSTAFA İSPAHANIN YİĞENİYİM DAYIM MERT DELİKANLI KİŞİLİKLİ İNSAN KURBAN GİTTİ YİNEDE BAŞİ DİK ALNI AK SEN RAHAT OL KENDİNE İYİ BAK REİS