29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Taksisi için canından oluyordu

Adana'da bir vatandaş, hemzemin geçitte arızalanan ekmek teknesi ticari taksisini, hızla gelen trenden kurtarmak isterken canından oluyordu.

Edinilen bilgilere göre olay, Adana-Kozan karayolu üzerinde bulanan Kiremithane Mahallesi hemzemin geçidinde saat 01.00'da meydana geldi. 01 T 0715 plakalı ticari taksinin sürücüsü Levent Günaydın (32), Adana yönünden gelen 64301 sefer sayılı Duran Akkaş (37) ve Nazım Duran (34) yönetimindeki yük trenini fark etmeyerek karşı yöne geçmek istedi. Henüz bilinmeyen bir sebeple Levent Günaydın'ının otomobili demir raylar üzerinde arızalandı ve hareket etmedi.

Ekmek teknesini kurtarmak için çaba gösteren Levent Günaydın başarılı olamadı ve otomobili trenin çarpması sonucu yaklaşık 100 metre sürüklendi. Çarpmanın etkisi ile hurdaya dönen ve kullanılmayacak hale gelen otomobilin sebep olduğu kazadan sağ kurtulan sürücü Levent Günaydın, olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, otomobilin oto gazla çalışması nedeniyle olaşabilecek herhangi bir sızıntıya karşın geniş çaplı güvenlik önlemleri almaya çalıştı.

Ancak kazayı duyarak olay yerine gelen meraklı vatandaşlar, polise zor anlar yaşattı. CANKUR ekiplerinin de olay yerine çağrılması ile ticari taksinin oto gaz deposu devre dışı bırakıldı ve trenin altından çıkarıldı.

Yaşadığı şoku anlatan sürücü Levent Günaydın "Nasıl olduğunu hala anlamadım. Otomobil birden bire stop etti. Ben de hemen atlayarak, raylar üzerinden otomobili kurtarmaya çalıştım. Ancak tren çok yakındı ve canımı zor kurtardım" dedi.

Uzun süre demiryolu ve karayolu trafiğe kapanırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 09:51:07
Güncelleme :21 Eylül 2007 Cuma 09:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?