4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tamgaz yıkım

Adana’da Hiltonsa Kavşağı’nda Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları’nın çalışmalarıyla yürütülen üst geçit ve duble yol çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Mithat Özsan Bulvarı’nı Karataş Bulvarı’na bağlayacak 40 metrelik duble yol için başlatılan yıkım çalışmaları da hızlandı. Özellikle Hiltonsa’nın doğusunda sürdürülen yıkım çalışmaları bitme noktasına gelirken, Sarıçam Deresi’nin çevresindeki kaçak yapıların da yıkılarak yeşil alan yapılacağı belirtildi.

Yıkım yapılan iş yeri ve evlerin sahipleri, kamulaştırma bedellerinin azlığından şikayet ederken, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, her şeyin yasalara uygun olarak yürütüldüğünü ve problem olmadığını söyledi.

Gülşen, yıkım çalışmalarının zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından da sık sık yerinde incelenerek hızlandırılmasını istediğine işaret ederken, "Şu anda büyük bölümü enkaz görünümündeki binaları 170 ile 283 milyon arasında bir değer taktir ediliyor. 4650 sayılı kamulaştırma kanunun 8. maddesi gereğince pazarlık usulüyle mülk sahipleriyle anlaşıyoruz. Belediyemizin kıymet takdir komisyonlarıyla vatandaşlarımız görüşüyor. Bu anlaşılan mutabakat belediye encümenimize sunuluyor. Belediye encümeninin onayını müteakip vatandaşımızın kamulaştırmadan doğan alacakları ödeniyor. Belediyemize ait yıkım ekipleri de yıkımı gerçekleştiriyor" dedi.

Gülşen, kamulaştırma bedelinin yetersiz olduğu yolundaki iddialar için de, "Gerçek değerlerini bulmasa vatandaşımız belediyemizin kıymet takdir komisyonu ile yaptığı pazarlığı imzalamaması lazım. Kanun diyor ki; kamulaştırılacak kurum ile kamulaştıracak kurum arasında pazarlıkla anlaşma sağlanamaması halinde kamulaştırmanın uzun sürmemesi için mahkeme marifetiyle kıymet takdiri yapılması gerekiyor. Şu ana kadar yıkım yaptığımız bölgede mahkemeye intikal etmiş bir dosya bulunmuyor" diye konuştu.

"YIKIM BİTTİĞİNDE MİTHAT ÖZSAN BULVARI KÖPRÜLÜ KAVŞAKLA KARATAŞ BULVARI’NA BAĞLANACAK"

Yıkımı yapılan işyeri sahiplerini belediye olarak yer göstermek zorunda olmadıklarını da hatırlatan Gülşen, "Mülkiyeti DSİ’ye ait araziler üzerinde de kaçak yapılar var. Bu kaçak yapılarla mesleklerini icra eden kişilere Yüreğir Belediyemiz yer gösterecek. Biz de destek vereceğiz. Biz bu yıkımlarla ilgili bedel ödemek durumunda değiliz. Ancak yıllardır buradan nafakalarını temin edenlere de yer gösterilecektir" dedi.

Hiltonsa Kavşağı’ndaki çalışma sonucu, Mithat Özsan Bulvarı ile D-400’ün kesiştiği kavşakta Karayolları Genel Müdürlüğü’nce bir köprülü kavşak yapılacağını, bu kavşakla birlikte de Sarıçam Deresi’ne kadar Hiltonsa’nın önündeki yolun da Karataş Bulvarı’na bağlanacağını ifade eden Gülşen, "Burada 40 metre genişliğinde bir yol da belediye imkanlarıyla yapılacak ve hizmete sunulacak. Ancak, Hiltonsa Kavşağı’nda düzenleme için burada bazı altyapı çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bunlar TEDAŞ’a ait elektrik, ASKİ’ye ait, su kanalizasyon, Telekom idaresinin ve DSİ’ye ait altyapı deplasmanlarının yapılması gerekiyor. Bu konuda Karayolları ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonrası ilgili kurumlara altyapı deplasmanlarının hemen yapılmasını istedik. Bu işler takip edilmekte ve planlanan sürede de Hiltonsa Kavşağı’nın ve Sarıçam Deresi üzerinden Karataş Bulvarı’na bağlanacak olan ve bir yerde Mithat Özsan Bulvarı’nın güneye doğru devamı olan yol çalışmaları da başlamış olacaktır" dedi.

Gülşen, ayrıca Hiltonsa çevresindeki Kozan Çarşısı’nın kaldırılmasıyla ilgili de bir takım çalışmalar olduğunu, imar tadilatları ve planlamaların tamamlanmasını müteakip burada da yeşil alan çalışmalarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 15:26:30
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?