4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tanju Çolak hangi partiden teklif aldı?

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için MHP ve AK Parti'den adaylık teklifleri aldığını söyledi.

Türk futbol tarihinin efsane futbolcusu, Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Adana'da Erkan Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti.

Erkan Eğitim Kurumları'nın kurucusu Serdar Hatipoğlu ile siyaset konuşan Çolak, kendisinin değişime önem verdiğini ifade etti. Çolak, "Yapılanlar için saygı duymak lazım, teşekkür etmek lazım, ama oralar bize de ait olmalı. Yani değişim lazım. Ben olaya böyle bakıyorum. Bugün sen buradasın, yarın güzel bir yerde olacaksın. Ama sen hep bu koltukta oturmak zorunda değilsin. Değişmeyen tek şey değişimdir. Değişimin şart olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kendisinin siyasetten anlamadığını, ancak ciddi teklifler aldığını vurgulayan Tanju Çolak, "İstanbul'dan çok ciddi teklifler aldım, ama hiç hevesim olmadı. Kadıköy ve Bakırköy Belediye Başkan adaylığı için MHP'den teklif geldi, ama kabul etmedim. AK Parti'den de teklif geldi. Ancak ben kendimi henüz hazır hissetmiyorum. Ben siyasetçi olamam. Benim bir duruşum var. Siyaset bazen oynaklık gerektiriyor. Bazen onu gerektiriyor, bunu gerektiriyor. Bende yok bunlar" diye konuştu.

Çolak, "Siyaseti ileride düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Tabii ki olacak. Değişim lazım, hizmet etmek lazım" dedi.

"Adaylık teklifi İstanbul'un ilçeleri için değil de Samsun için gelseydi ne düşünürdünüz?" sorusuna ise Çolak, "Samsun için gelseydi hemen atlardım. Niye olmasın? Ben Samsun'un çocuğuyum. Henüz daha buz patenimi giymedim. Kaygan zeminde dolaşacak patenim yok. Siyasete hazır değilim" şeklinde cevap verdi.



 

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 19:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?