4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tankut'tan "393" uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili, TBMM Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yılmaz Tankut, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a çağrıda bulunarak, telefon abonelerine kurulan uluslararası bir tuzağa karşı önlem alınmasını istedi.

Yılmaz Tankut, Bakan Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Son günlerde tarafımıza gelen bazı bilgilerde cep ya da sabit telefonlara '+393 xxxxx' ile başlayan numaralardan cevapsız aramalar yapılmaktadır. Bu cevapsız çağrıyı gören vatandaşlar, kim olduğunu merak ederek geri aradığında ise karşılarına çeşitli dillerde konuşan robot çıkmakta. Yapılan görüşmelerin dakikasının da 50 dolar civarında bir rakam olarak faturalara yansıdığından bahsedilmektedir" dedi.

MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, şöyle devam etti:  "Bu yapılan geri arama vatandaş tarafından yapıldığı için bir itirazın yapılması da mümkün olmamaktadır. Ayrıca, yurtiçindeki bazı GSM şirketlerinden alınan hatların sahibi olan kötü niyetli kişilerden gelen mesajlar ile vatandaşların araması istenilerek benzer şekilde tuzağa düşürülmek istenmektedir."

Tankut, Bakan Yıldırım'a, Türk vatandaşlarını 'Kurban' seçen organize çete tuzağından haberinin olup olmadığını, soruşturma açılıp açılmadığını sorarken, Bakanlığın acilen önlem alınması çağrısında da bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 18:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?