4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tankut'tan bir soru önergesi daha

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden hemen sonra mevcut belediyelerden yeni ilçe belediyelerine fatura edilen trilyonlarca liralık borçlar ile yüksek maaşlı personel kaydırmasını TBMM gündemine taşıdı.

Tankut, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Daha önce mevcut olan belediyelerde kadrolu ya da sözleşmeli olarak çalışan yüzlerce personel, bu yeni kurulan belediyelere tayin edilmiştir. Ayrıca yine mevcut belediyeler, trilyonlarca lira tutarında alacak talep ederek yeni ilçe belediyelerini borçlandırmıştır. Örneğin Seyhan Belediyesi, Çukurova Belediyesi'ni yaklaşık 20 trilyon lira, Yüreğir Belediyesi de yeni kurulan Sarıçam Belediyesi'ni 14 trilyon lira borçlandırmış gözükmektedir" dedi.

Söz konusu uygulamadan dolayı yeni belediyelerin büyük bir şok içinde olduğunu belirten Tankut, "Yeni kurulan belediyeler, çıkarılan trilyonlarca liralık borcu ve yüksek maaşlı personeli ciddi bir sorun olarak algılamaktadırlar ve hizmetin önünde ciddi bir engel görerek çözüm aramaktadırlar" görüşünü aktardı.

Tankut, Bakan Atalay'dan, "Yukarıda anılan sorunlardan haberdar mısınız? Yeni ilçe belediyeleri bu kadar borcun altından nasıl kalkacaktır? Yeni ilçe belediyelerine yüksek maaşlı personel ataması hakkaniyete uygun mudur? Anılan sorunların çözümü konusunda ne gibi çalışmalar yapılacaktır?" sorularını cevaplandırmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 12:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?