1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Tantanacılık yoluyla hırsızlık

TANTANACILIK YOLUYLA HIRSIZLIK

Adana'da, tantanacılık yöntemiyle bir kişinin dört bin 740 TL parasını çaldığı iddiasıyla yakalanan 4 kişiden ikisi tutuklandı.

Olay, yaklaşık bir ay önce merkez Seyhan ilçesinde bulunan Çakmak Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Diyarbakır'da 6 ay 'tantanacılık' denilen yankesicilik yöntemi üzerine 'eğitim' alıp 'staj' için Adana'ya gönderilen 4 kişi yakalandı. Zanlıların, kavga eder gibi hareketle gözlerine kestirdikleri vatandaşın cebinden cüzdanını çaldıkları belirlendi.

Yaya trafiğinin en yoğun olduğu Çakmak Caddesi'nde ikişerli gruplar halinde dolaşan ikisi çocuk 4 kişi, dalgın, telefonla konuşan ya da elinde çanta bulunan vatandaşları seçiyor. Yankesicilerden, yaşları büyük olan ikisi gözlerine kestirdikleri kişileri takip ederken, uygun zamanın geldiğini anlayınca önünde yürüyen müştekiyi sıkıştırıp çocuklara işaret veriyor. İşareti alır almaz harekete geçen küçük tantanacılar, kendi aralarında kavga ederek hedefin üzerine geliyor. Hedefteki vatandaşa çarpıp

dengesini kaybetmesini sağlayan yankesiciler, tantana yaparak uzaklaşırken, çarpmanın etkisiyle dikkati dağılan kurbanın arkasındaki diğer iki tantanacı, cebindeki cüzdanı alıp yoluna devam ediyor. Kavgacılar koşarak başka yöne doğru giderken cüzdanı alan vurguncular ise vatandaşa "Dikkat etsene kardeşim" diye bağırıp sonra hiçbir şey olmamış gibi farklı yönlere doğru gidiyor.

Arada kalıp ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaş, cüzdanının çalındığını fark edince emniyete şikayette bulundu.

Bir işyerinin güvenlik kameralarını izleyen güven timi ekipleri, İ.D. ve C.G. adlı zanlıları yakaladı. Sorgulanan iki zanlının, "tantanacılık yöntemini öğrenmek için Diyarbakır'da 6 ay eğitim aldıklarını" söyledikleri, yaz aylarında tatil beldelerinde çalışmayı hedeflediklerini belirterek, "Hem bize anlatılanları öğrenip öğrenmediğimizi göstermek, hem de pratik yapmak için Adana'ya geldik. Adana çok kalabalık bir şehir. Burada bir kaç iş çıkarıp başarılı olursak Antalya, İzmir gibi yerlere gidip yaz

boyunca çalışacaktık" dedikleri öğrenildi. Tantanacılık yöntemiyle 4 bin 740 TL çaldıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis şimdi kimliği belirlenen iki tantanacıyı daha yakalamak için çalışma başlattı.

TANTANACILIK YOLUYLA HIRSIZLIK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 14:41:04
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 17:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?