4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tapan Kültür Festivali

Tapanlılar Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Tapan Kültür Festivali'nin 7.’si Feke'nin Tenkerli Köyü'nde gerçekleştirildi.


Camızgölü Alanında düzenlenen festivalin açış konuşmasını yapan Adana Valisi İlhan Atış, "Ben buraya geldiğimden bu yana hep gözleri sevinçle ışıldayan insanları görüyorum. Siz Tapanlılar birlik ve beraberlik gösteriyorsunuz. Bu cennet vatanda hep beraber ve bir yaşamalıyız. Biz bu topraklar üzerinde beraber yaşamış ve şehit olmuş insanlarız. Son 10 yıldır Amerika ve İtalya gibi ülkelerden ülkemize insanlar gelmiyorlardı ancak son on yıldır ülkemizin güçlenmesi ve güzelleşmesi karşısında bu insanlar memleketimize gelmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Adana çok güzel bir şehir ve Tapan’da Adana’nın en güzel yaylalarından bir tanesidir. Bizler devlet yetkilileri olarak bu dostluk ve beraberlik resminin yırtılmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben sabah buraya gelirken çok heyecanlandım çünkü burada mert, yiğit ve dürüst insanlar ile karşılaşacaktım” dedi.


Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş da böylesi festivallerin ve kültürel değerlerin yaşaması için devlet yetkilileri olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve destek verdiklerini ifade ederek, "Tapan’ı Tapan yapan bu tür şenliklere devam edeceğiz. Bugün burada yıllardır birbirini görmemiş insanlarımız birbirlerini görme imkanı buluyorlar. Feke’mizin ve Tapanımızın gelişmesi için festivalin düzenlenmesinde emeği geçer herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Tapanlılar Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Tüfekli, Vali Atış'a Tapan yöresinde yapılan el dokuması kilim ve çeşitli yöresel hediyeler verdi.


Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivale, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Feke Beleidye Başkanı Ahmet Sel, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve TEDAŞ Bölge Müdürü Mahmut Dalkır da katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 13:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?