5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Tapu Müdürüne rüşvet tutuklaması

Adana'da rüşvet alırken suçüstü yakalandığı iddiasıyla gözaltına alınan Seyhan 3. Tapu Sicil Müdürü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İddialara göre Seyhan 3.Tapu Sicil Müdürü H.K. (Hüseyin Karakısa), tapuya gelen vatandaşların bazı işlemlerinin hızlandırılması için 100 YTL rüşvet istedi. Ancak, işlem yaptıran vatandaşın getirdiği 85 YTL'yi kabul etmedi. Bunun üzerine rüşvet talep edilen yurttaşın emniyete yaptığı ihbarla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Ekipleri devreye girdi. Sivil vatandaş gibi davranarak Seyhan Tapu Müdürlüğü'ne gelen ekipler tapuyla ilgili bir işlem yaptıracaklarını belirterek, seri numaraları alınmış 100 YTL'yi H.K.'ya verdi. K.'nın parayı almasının ardından kimliklerini açıklayan polisler, Tapu Sicil Müdürü'nü gözaltına aldı.

Emniyette ifadesi alındıktan sonra "rüşvet almak" suçundan nöbetçi mahkemeye çıkartılan H.K, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Memuriyette emekliliği hak eden H.K.'nın daha önce Osmaniye'de görev yaptığı, Adana merkez Yüreğir Tapu Müdürlüğü'ne, oradan da Seyhan Tapu Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi.
Adana Valisi M. Cahit Kıraç da sorular üzerine, "Rüşvet olayı şu an adliyeye intikal etmiş bir konu. İddia var. Suçluluğu tespit edildikten sonra gereken açıklamaları yaparız. Bu tür iddialar sonuna kadar soruşturulacak. Tapuda yolsuzlukla ilgili aranan bir de memur var. Suç işleyen kim olursa olsun mutlaka takip edilecektir. Devlet hizmetinde bulunan herkesin öncelikle yapacağı, kanunun, tüzüğün, yönetmeliğin, mevzuatın, kendilerine verdiği görevi vicdanlarının da bağdaştırdığı şekliyle insana en iyi hizmeti yapmak mecburiyetindedirler. Suça merhamet etmek bizim görevimiz değildir" dedi.
Vali Kıraç, Seyhan Tapu Müdürlüğü'nde şu an diğer birimlerde soruşturma açılmadığını kaydetti.

Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:03:35
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 10:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?