2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Taraftardan yönetime istifa çağrısı

TFF 2. Lig Ekstra Play-Off karşılaşmalarında finalde Güngören Belediyespor'a yenilerek Bank Asya 1. Lig'e çıkamayan Adana Demirspor'da taraftarlar, gösteri yaparak yönetimi istifaya çağırdı.

Atatürk Caddesi'nin girişindeki Adana Demirspor'un eski yönetim binası önünde toplanan Şimşekler Taraftar Grubu üyeleri, taşıdıkları pankart ve dövizlerle yönetim aleyhinde slogan attı. Şimşekler Grubu Başkanı Talat Şahin, Adana Demirspor taraftarlarının yıllardır acı çektiğini, ancak bunların unutularak geleceğe bakılması gerektiğini ifade etti.

Şahin, takımın başarılı geleceği için bir dizi önlem alınması gerektiğini, bunların başında da mevcut yönetimin istifasının geldiğini söyledi. Kongre kararı alınmasının zorunlu olduğunu savunan Şahin, "Mevcut yönetim yeni gelecek yönetime Adana Demirspor'u kongrede borçsuz teslim etmelidir. Kongrede oluşacak yönetim listesi kişilerin çevresine değil, Adana Demirspor'un geleceğine ve taraftarın beklentisine hitap etmelidir. Kongre demokratik bir şekilde yapılmalı. Adana Demirspor yönetimi bağımsız bir yapıya kavuşturulmalı, seçilecek yönetim tayinle değil gönüllü olarak bu görevi üstlenmelidir. Tüm Adana Demirspor camiası da yeni gelecek yönetim
etrafında kenetlenmeli, destek vermeli ve içişlerine asla karışmamalı. Yeni gelecek yönetim, Muharrem Gülergin, Hacı Döner, Muhammet Kaymak, Orhan Demirdal gibi Adana Demirspor duruşunu sergilemeli" diye konuştu. Şahin, bu istekleri gerçekleştirildiğinde taraftarlar için hayallerdeki takımın gerçek olacağını belirtti.

Açıklamanın ardından taraftarlar, Atatürk Caddesi'nden Adana Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yolu trafiğe kapatarak, taraftarların yürüyüş yapmasını engelledi. Taraftarlar, tribün liderlerinin araya girmesiyle dağıldı.

Bu arada, basın açıklaması öncesi Fenerbahçe formasıyla taraftarların arasına giren ve futbolcu menajeri olduğu belirtilen Alper Aslan isimli şahıs, bir grup taraftarın saldırısına uğradı.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 18:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?